Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 14-20 Ιουνίου Guillaume Canet


 της Ξένιας Κουσινιώρη


Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Les infideles - 6+1 Απιστίες" Guillaume Canet γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1973 και ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά στο θέατρο και την τηλεόραση πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη πορεία του στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Joyeux Noël», «Love Me If You Dare» και «The Beach». Το 2006, έκανε την πρώτη του απόπειρα στη σεναριογραφία και τη σκηνοθεσία με την ταινία «Tell No One», η οποία μάλιστα του χάρισε και βραβείο César, το αντίστοιχο γαλλικό του Oscar, καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Boulogne της Γαλλίας στις 10 Απριλίου του 1973 και οι γονείς του είναι κτηνοτρόφοι αλόγων. Για το λόγο αυτό ο ηθοποιός μικρός ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ιππασία και μάλιστα ήταν μέλος της French National Equestrian Team των εφήβων. Ωστόσο, μετά από μια σοβαρή πτώση από το άλογό του σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει το άθλημα και να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι γράφτηκε στη δραματική σχολή Cours Florent. Μετά την εμφάνισή του σε ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημιστικά spots, o Guillaume έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Philippe Landoulsi με τίτλο "Fils unique". Το 2000, ο Guillaume Canet έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία με την ταινία μικρού μήκους «J’ peux pas dormir» στην οποία μάλιστα και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Isabelle Carré και Vincent Elbaz. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο εξωτερικό για να κάνει ένα πρώτο βήμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο συμμετέχοντας στο cast της ρομαντικής περιπέτειας του Βρετανού σκηνοθέτη Danny Boyle με τίτλο «THE BEACH» ή «Η ΠΑΡΑΛΙΑ», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας στο πλευρό του Leonardo DiCaprio. Ο Guillaume Canet τα τελευταία χρόνια έχει καταξιωθεί στο χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Το 2009 και 2010, ως αναγνωρισμένος ηθοποιός πια κατάφερε να κερδίσει σημαντικούς ρόλους σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς. Το 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Espions» ή «Κατασκοπεύοντας», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, του σκηνοθέτη Νικολά Σαντά, Το 2010, ο Guillaume Canet σκηνοθέτησε την 3η του ταινία με τίτλο «LITTLE WHITE LIES» ή «Μικρά Αθώα Ψέματα», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, στην οποία δεν συμμετείχε ως ηθοποιός, πρωταγωνίστησε ωστόσο, η σύντροφός του Marion Cotillard, η οποία ηγείται ενός πλούσιου cast διάσημων Γάλλων ηθοποιών - ανάμεσα στους οποίους ο Ζιλ Λελούς και ο Ζαν Ντιζαρντέν. Τέλος, το 2011 ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην αισθηματική ταινία της σκηνοθέτη Μάσι Τατζεντίν με τίτλο «Χτες το βράδυ» ή «Last Night», στο πλευρό των Κίρα Νάιτλι, Εύα Μέντες και Σαμ Ουόρθινγκτον.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με την Diane Kruger
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Guillaume Canet το 1999, ξεκίνησε να βγαίνει με τη Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιό Diane Kruger. Η σχέση τους συζητήθηκε πολύ από τα media και γέμισε τα ταμπλόιντς των τότε περιοδικών και εφημερίδων. Παντρεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2001. Τον Ιανουάριο του 2006, ο Guillaume και η Diane υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου επικαλούμενοι ασυμφωνία χαρακτήρων. Ωστόσο, αποφάσισαν να παραμείνουν φίλοι. Η Kruger αργότερα είπε ότι ο γάμος τους δεν είχε πετύχει καθώς οι καριέρες τους τους ανάγκαζαν να δουλεύουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.



Με την Marion Cotillard
Ο Guillaume Canet και η Marion Cotillard είναι φίλοι πολλά χρόνια, από όταν συμπρωταγωνίστησαν στο ρομαντικό δράμα «Jeux d’ enfants» ή «Love Me If You Dare» το 2003, όπου και γνωρίστηκαν. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο ο Guillaume ήταν παντρεμένος με την Diane Kruger. Στα τέλη του 2006, μετά το διαζύγιο του ηθοποιού, οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν και το 2007 μάλιστα έμεναν και μαζί στο Παρίσι. Οι δυο τους προτιμούν να ζουν μια απλή ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συχνά κυκλοφορούν μαζί στο Παρίσι ενώ αρνούνται να μιλούν για τη σχέση τους στα media. Ωστόσο, πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός τους έχει απαθανατίσει στα ταξίδια τους στην Ευρώπη. Τον Ιανουάριο η Marion ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος και το Μάιο του 2011 το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, ένα αγοράκι με το όνομα Marcel.

2 σχόλια: