Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου (Rock of Ages): Tom Cruise: Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Rock of ages - Ροκ για πάντα" Tom Cruise ανήκει στο νούμερο 7 της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood και στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου. Ψηφίστηκε στο νούμερο 5 της λίστας με τους ηθοποιούς με το καλύτερο αυτόγραφο στο Hollywood ενώ έχει ψηφιστεί και ο πιο καλοντυμένος star του κινηματογράφου. Μαζί με τη σύζυγό του Katie Holmes ανήκουν στη λίστα με τα πιο ψυχρά ζευγάρια του Hollywood. Ο ηθοποιός εκτέλεσε μόνος του, χωρίς να τον ντουμπλάρει κασκαντέρ, τις επικίνδυνες σκηνές αναρρίχησης έξω από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι, το οποίο είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Αυτήν την περίοδο ο Tom βρίσκεται στην Ινδία για την προώθηση της ταινίας του, στην οποία μάλιστα και γυρίστηκαν κάποιες σκηνές το περασμένο καλοκαίρι. Έχασε από τον Peter Barton τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Powers of Matthew Star» το 1982. Μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Lea Thompson είχαν body doubles για τη σκηνή sex στην ταινία «ALL THE RIGHT MOVES» το 1983. Στην ταινία «THE COLOR OF MONEY» το 1986 έκανε ο ίδιος τα ταχυδακτυλουργικά εκτός από αυτό με τις μπάλες που έγινε από τον επαγγελματία Mike Sigel. Ήθελε να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Bud Fox στην ταινία «WALL STREET» το 1987 αλλά ο σκηνοθέτης Oliver Stone είχε ήδη συμφωνήσει με τον Charlie Sheen. Έτσι του υποσχέθηκε το ρόλο στην άλλη του ταινία, το «BORN ON THE FOURTH OF JULY» το 1989. Μάλιστα ο Oliver Stone του πρότεινε να πάρει παραισθησιογόνα για να βιώσει την εμπειρία και να υποδυθεί καλύτερα το ρόλο του Kovic. Η επήρεια των φαρμάκων θα διαρκούσε μια βδομάδα. Ο ηθοποιός δέχτηκε αλλά η ατζέντης του αρνήθηκε και έτσι δεν πήρε τα φάρμακα. Μεταμφιέστηκε με γενειάδα και μουστάκι και εμφανίστηκε ως ένας κακός στο «YOUNG GUNS» το 1988. Μάλιστα, προστέθηκε στην ταινία καθώς πήγε μόνος του στα γυρίσματα και είπε ότι δεν είχε παίξει ποτέ σε ταινία με ένοπλο καβγά. Ο Tom Cruise και η Madonna ήταν οι πρώτες επιλογές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κλασική ταινία του 1990 «GOODFELLAS» σε σκηνοθεσία Martin Scorsese. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «DAYS OF THUNDER» το 1990 στο Daytona International Speedway έπαιζε ποδόσφαιρο με τους οδηγούς των φορτηγών. Ο χαρακτήρας Daniel Kaffee που υποδύθηκε στην ταινία «A FEW GOOD MEN» το 1992 βασίστηκε στον πραγματικό αρχηγό του αμερικανικού ναυτικού Donald Marcari. Ήταν υποψήφιος για την ταινία «CRIMSON TIDE» το 1995, στην οποία τελικά έπαιξε ο Denzel Washington. Ήταν η πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «ENEMY OF THE STATE» το 1998 αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με το θρίλερ «Μάτια ερμητικά κλειστά». Έτσι το ρόλο υποδύθηκε ο φίλος του, Will Smith

Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «THE MATRIX» το 1999 ενώ ήταν και η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Tom Ripley στην ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος RIPLEY» την ίδια χρονιά. Ήταν υποψήφιος για την ταινία «END OF DAYS» το 1999, στην οποία τελικά έπαιξε ο Arnold Schwarzenegger. Αν και είναι μεγάλος οπαδός του «The Simpsons», έχει 2 φορές απορρίψει guest εμφανίσεις στη σειρά. Σύμφωνα με τη σκηνοθέτη Mary Harron ο ηθοποιός ήταν η έμπνευση πίσω από την ερμηνεία του Christian Bale στο «AMERICAN PSYCHO». «Με πήρε ο Christian και μου είπε ότι είδε τον Tom Cruise στο David Letterman και αποφάσισε ότι έτσι ήθελε να το κάνει», λέει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης. Ήταν να υποδυθεί το χαρακτήρα του Jude Law στην ταινία «COLD MOUNTAIN» αλλά ζήτησε πάρα πολλά χρήματα κι έτσι η παραγωγή αρνήθηκε. Μάλιστα και η τότε σύζυγός του Nicole Kidman έπαιξε στην ταινία. Ο συμπρωταγωνιστής του Hiroyuki Sanada παρά τρίχα θα του έκοβε το κεφάλι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας πολεμικής σκηνής με ξίφη στην ταινία «THE LAST SAMURAI». Μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Junichiro Koizumi τραγούδησε ένα τραγούδι του Elvis Presley όταν βρέθηκε στο Τόκυο για την προώθηση της ταινίας του «THE LAST SAMURAI». Στο «MISSION: IMPOSSIBLE 2» το 2000, στη σκηνή που ένα μαχαίρι μπαίνει στο μάτι του, λέει ότι χρησιμοποιήθηκε αληθινό μαχαίρι που σταμάτησε μόλις λίγα χιλιοστά πριν την κόρη του ματιού του, σύμφωνα με τις υποδείξεις του σκηνοθέτη John Woo

Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του John Nash στην ταινία «A BEAUTIFUL MIND» το 2001, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Russell Crowe. Του ζητήθηκε να υποδυθεί για 2η φορά το ρόλο του Lestat στην ταινία «THE QUEEN OF THE DAMNED» το 2002 αλλά αρνήθηκε. Έκανε μια guest εμφάνιση στην ταινία «AUSTIN POWERS IN GOLDMEMBER». Προσφέρθηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «REIGN OVER ME» το 2007. Αποφάσισε να εκτελέσει ο ίδιος χωρίς κασκαντέρ τα επικίνδυνα κόλπα στο «MISSION IMPOSSIBLE 3» με τη σύμφωνη γνώμη της Katie Holmes. Αρνήθηκε μάλιστα να κάνει τη δίαιτα που του έδωσαν για να είναι σε φόρμα για την ταινία γιατί προτίμησε να αδυνατίσει με τον δικό του τρόπο. Μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας «Βαλκυρία» κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους ήρωες που δολοφόνησαν οι Nazi καθώς η ομάδα προετοιμαζόταν για γύρισμα στο σημείο όπου εκτελέστηκαν. Εντυπωσίασε τους συμπρωταγωνιστές του με τη hip-hop χορογραφία του κατά τη διάρκεια της μικρής του εμφάνισης στο «TROPIC THUNDER» το 2008. Δούλευε ως delivery στην εταιρεία courier FedEx για να προετοιμαστεί για το ρόλο του στην ταινία «COLLATERAL». Επαίνεσε το σκηνοθέτη Steven Spielberg γιατί πάντα ξέρει ακριβώς τι ζητάει από τους ηθοποιούς κι έτσι δεν χρειάζεται να γυρίζουν σκηνές δεύτερη φορά. Προσεχώς ο Tom Cruise ετοιμάζει μια ταινία βασισμένη στο χαρακτήρα που υποδύθηκε στο «TROPIC THUNDER», τον παραγωγό του Hollywood Les Grossman. Θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Warner Bros «All You Need Is Kill», η οποία φημολογείται ότι θα έχει τίτλο «WE MORTALS ARE». Τον Ιούλιο του 2011 συμφώνησε να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jack Reacher στο «ONE SHOT», ένα θρίλερ δράσης βασισμένο στη best-seller σειρά βιβλίων του Lee Child. Του έχει προταθεί να πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου Oblivion, μιας πεζογραφίας που εκδόθηκε από τη Radical Publishing. Επίσης, θα παίξει στο ρόλο του Στέισι Τζακς στο μιούζικαλ «ROCK OF AGES» σε σκηνοθεσία Adam Shankman που θα κάνει πρεμιέρα την 1η Ιουνίου του 2012. Μάλιστα για τις ανάγκες του ρόλου του κάνει μαθήματα φωνητικής με το δάσκαλο φωνητικής του Axl Rose.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Tom Cruise; Λέει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κάτι ιδιαίτερο και αποδίδει στην τύχη τη φήμη και την επιτυχία του. Η καταγωγή του είναι από την Ουαλία. Το πραγματικό του όνομα είναι Thomas Cruise Mapother IV. Πήγε σχολείο στο St. Xavier High School στη Louisville του Kentucky και δούλευε ως διανομέας φυλλαδίων για την εφημερίδα Louisville Courier-Journal. Σε ηλικία 14 ετών παρακολουθούσε ένα σεμινάριο για να γίνει ιερέας αλλά το σταμάτησε μετά από ένα χρόνο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική όταν έχασε μια θέση στην ομάδα πάλης του λυκείου εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο. Λέει ότι ο σκηνοθέτης Steven Spielberg τον ενέπνευσε να δοκιμάσει την τύχη του στη σκηνοθεσία. Έλαβε επαίνους για το ρόλο του ως ο Nazi δολοφόνος Col. Claus von Stauffenberg στην ταινία «Βαλκυρία» από τον εγγονό του στρατιώτη τον οποίο υποδύεται ενώ κέρδισε και βραβείο στη Γερμανία για το κουράγιο του να υποδυθεί έναν αξιωματικό των Nazi. Αποφάσισε να μην πάει στην πρεμιέρα της δραματικής ταινίας «SEVEN POUNDS» στο Los Angeles, η οποία αποτελεί το ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη του 13χρονου τότε θετού γιου του Connor στο πλευρό του κολλητού του φίλου Will Smith για να συνεχίσει την προώθηση της δικής του ταινίας «Βαλκυρία» στη Νέα Υόρκη, κάτι που σόκαρε τους φίλους του. Έκανε μαθήματα χορού με τη χορογράφο της Katie Holmes για να προετοιμαστεί για το αστείο χορευτικό που έκανε με την Jennifer Lopez στα MTV Movie Awards του 2010. Η κούπα που έπινε τον καφέ του όταν ήταν σε διακοπές στην Forte da Urca της Βραζιλίας πουλήθηκε σε μια δημοπρασία. Υπέγραψε ένα σκουφί για να πουληθεί σε μια δημοπρασία για να μαζευτούν χρήματα για τα θύματα από το τσουνάμι.

Συμμετείχε σε μία εκστρατεία με σκοπό να σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων με ιατρική συνταγή σε παιδιά. Μάλιστα ο ηθοποιός ταξίδεψε στην Washington για να μιλήσει με τους πολιτικούς για το πρόβλημα. Η φιλοζωική οργάνωση PETA έστειλε ένα γράμμα στον ηθοποιό και τη σύζυγό του με το οποίο τους προειδοποίησαν να μη ντύνουν την κόρη τους με γούνες- καθώς ο Giorgio Armani τις χρησιμοποιεί πολύ στις παιδικές κολεξιόν του. Το 2004 απέλυσε την πολλά χρόνια ατζέντη του Pat Kingsley και την αντικατέστησε με την αδερφή του. Έφτιαξε καινούριο site, το TomCruise.com για να γιορτάσει τα 25 χρόνια από τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο σε ταινία, ως ένα ευχαριστώ στους θαυμαστές του που τον υποστηρίζουν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την United Artists. Λέει ότι έμαθε να στέλνει e-mail στα γυρίσματα του πρώτου sequel της ταινίας «MISSION IMPOSSIBLE». Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό GQ το 2006, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι μπορεί να αποτοξινώσει κάποιον από την ηρωίνη μέσα σε 3 μέρες μέσα από τα προγράμματα αποτοξίνωσης της Σαϊεντολογίας. Προκάλεσε σάλο στην ιατρική κοινότητα όταν ισχυρίστηκε ότι η Σαϊεντολογία τον θεράπευσε από τη δυσλεξία. Είναι μεγάλος οπαδός της επαγγελματικής πάλης. Του αρέσει η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, οι καταδύσεις και η οδήγηση του ιδιωτικού του αεροπλάνου. Πήρε το δίπλωμα πιλότου στο Τορόντο του Καναδά το 1994. Λέει ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει καριέρα σ’ αυτήν. Ζήτησε από το φίλο του Giorgio Armani να σχεδιάσει το νυφικό της συζύγου του δωρεάν. Λέει ότι δεν τον νοιάζει καθόλου τι λένε τα media γι’ αυτόν. Έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος άντρας που έγινε ποτέ εξώφυλλο στο γυναικείο περιοδικό Marie Claire. Τέλος, η Memorial Day Association της Ιαπωνίας ανακήρυξε την 10η Οκτωβρίου από το 2006 και μετά ως ημέρα αφιερωμένη στον Tom Cruise.

Κρεβατομουρμούρα και άλλα...
Με την Rebecca De Mornay
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Tom Cruise είχε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Risky Business» Rebecca De Mornay, με την οποία μάλιστα έμενε μαζί στη Νέα Υόρκη από το 1983 ως το 1985.

Στις 9 Μαΐου του 1987 ο ηθοποιός παντρεύτηκε την Mimi Rogers, ωστόσο χώρισαν 3 χρόνια αργότερα. Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι η Rogers τον μύησε στη Σαϊεντολογία. Ο Tom Cruise γνώρισε και ερωτεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του Nicole Kidman το 1990 στα γυρίσματα της ταινίας «Days of Thunder» στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν και παντρεύτηκαν στις 24 Δεκεμβρίου. Το ζευγάρι έχει υιοθετήσει 2 παιδιά, την Isabella Jane και τον Connor Antony.

Με τη Mimi Rogers
Με τη Nicole Kidman
Χώρισαν το Φεβρουάριο του 2001 όταν η Nicole ήταν 3 μηνών έγκυος,αλλά αργότερα απέβαλε. Έπειτα ο ηθοποιός έκανε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Vanilla Sky» Penélope Cruz αλλά χώρισαν το 2004. Τον Απρίλιο του 2005 ξεκίνησε να βγαίνει με την Katie Holmes και αμέσως συζητήθηκαν από τα media, τα οποία τους ονόμαζαν χαρακτηριστικά "TomKat". Έκαναν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση στη Ρώμη. Λέει μάλιστα ότι αγόρασε το δαχτυλίδι αρραβώνων που προσέφερε στην Katie λίγο μετά το πρώτο τους ραντεβού. Ένα μήνα αργότερα, ο Tom δήλωσε στην εκπομπή της Oprah Winfrey ότι είναι ερωτευμένος με την Katie χοροπηδώντας πάνω στον καναπέ της εκπομπής. Της έκανε πρόταση γάμου πάνω στον Πύργο του Άιφελ στις 17 Ιουνίου του 2005 και λέει ότι ήξερε ότι ήθελε να παντρευτεί την Katie Holmes από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησε.


Με την Penelope Cruz
Παντρεύτηκαν με μια τελετή της Σεϊεντολογίας στο Bracciano κοντά στη Ρώμη σε ένα ιταλικό κάστρο του 15ου αιώνα, το οποίο φημολογείται ότι φιλοξενεί το φάντασμα μιας δολοφονημένης δούκισσας. Τέλος, ο Tom τραγούδησε στη σύζυγό του το τραγούδι ''You've Lost That Lovin' Feeling'' στη δεξίωση του γάμου τους, μια ιδέα την οποία πήρε από την ταινία του «TOP GUN», στην οποία ο χαρακτήρας του το τραγούδησε στην ηθοποιό Kelly McGillis. Τον Απρίλιο του 2006, ο Cruise και η Holmes απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους Suri, η οποία μάλιστα ψηφίστηκε ως το πιο καλοντυμένο κοριτσάκι στο Hollywood σε μια ψηφοφορία του περιοδικού OK! ενώ ο ίδιος έχει πει ότι θέλει να κάνει 10 παιδιά.


Με τη σύζυγό του Katie Holmes
Η Katie λέγεται ότι όταν γέννησε δεν είδε την κόρη της για 2 εβδομάδες καθώς έτσι επέβαλε η Σαϊεντολογία την οποία είχε ασπαστεί. Οι Los Angeles Times συνόψισαν τη γραπτή δήλωση του Tom Cruise, η οποία κυκλοφόρησε μετά τη γέννηση της κόρης του, λέγοντας ότι το όνομα έχει Εβραϊκή και Περσική προέλευση. Στα εβραϊκά σημαίνει πριγκίπισσα και στα περσικά κόκκινο τριαντάφυλλο. Οι πρώτες φωτογραφίες της Suri κυκλοφόρησαν στο τεύχος του Οκτωβρίου του 2006 του περιοδικού Vanity Fair από την διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz. Το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού έγινε το δεύτερο best selling τεύχος όλων των εποχών με πάνω από 700.000 αντίτυπα. Τέλος, η οικογένεια Cruise έχει απασχολήσει πάρα πολύ τα media διεθνώς σχετικά με τις επιλογές της και τον τρόπο που έχει επιλέξει για την ανατροφή της κόρης της. Συγκεκριμένα έχουν κατακρίνει τις ενδυματολογικές επιλογές της μικρής με χιλιάδες φιλοζωικές οργανώσεις να ζητούν από το ζευγάρι να μην ντύνει την κόρη του με γούνες από την παιδική κολεξιόν του Giorgio Armani και να μην της φορούν τακούνια και κραγιόν.

Η κόρη του Suri Cruise
Αναμφισβήτητα, η Suri Cruise μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο τυχερά, αλλά παράλληλα κακομαθημένα και μικρομέγαλα της showbiz, μιας και οι γονείς της δεν της χαλάνε ποτέ χατίρι. Μάλιστα οι μετακινήσεις της με την Katie Holmes γίνονται πλέον με ελικόπτερο, καθώς η μικρή λατρεύει να βλέπει και να απολαμβάνει τη θέα από ψηλά! Εκτός όμως από αυτό, είναι γνωστό ότι η Suri λατρεύει από πολύ μικρή τη μόδα και προσπαθεί να μιμηθεί στο έπακρον τη μητέρα της. Τέλος, πολλοί έχουν κατακρίνει το ζευγάρι για την επιλογή του να εκθέσει τη Suri στα φώτα της δημοσιότητας από τόσο μικρή ηλικία και να δέχονται να φωτογραφίζεται για περιοδικά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει τη μικρή να μιλά άσχημα στους paparazzi και να κάνει χειρονομίες υπό την καθοδήγηση των γονιών της.

Δείτε το αφιέρωμα στον TOM CRUISE και την KATIE HOLMES στην εκπομπή BIG COUPLE Επ. 12 εδώ και δείτε trailers και φωτογραφίες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου