Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Sacha Baron Cohen: Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 19-25 Ιουλίου! Θέλω να τα μάθω ΟΛΑ!!!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας  "The Dictator" Sacha Baron Cohen ανήκει στο νούμερο 34 της λίστας του EW με τους 50 πιο έξυπνους ανθρώπους στο Hollywood ενώ το 2007 ψηφίστηκε στο νούμερο 19 της ετήσιας λίστας του περιοδικού GQ με τους 100 πιο ισχυρούς άντρες της Βρετανίας. Έχει ψηφιστεί Προσωπικότητα της Χρονιάς 2004 στα TV Quick awards που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο. Ο ηθοποιός συμπρωταγωνίστησε ως αντίπαλος του Will Ferrell στον αγώνα ράλι στην ταινία «TALLADEGA NIGHTS» το 2006. Ήταν υποψήφιος για να υποδυθεί το ρόλο του τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury, στην ταινία για την ιστορία του Βρετανικού συγκροτήματος. Φημολογείται ότι εγκατέλειψε την παραγωγή μιας ταινίας που είχε σκεφτεί με θέμα τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μετά από σχεδόν 6 μήνες γυρισμάτων. Λέει ότι υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν προσπάθησε να ξεβάψει με ντεκαπάζ τις τρίχες από όλο του το σώμα για να προετοιμαστεί για το ρόλο του ως Bruno. Του πήρε 6 εβδομάδες για να μακρύνει τα γένια του, τις τρίχες στο σώμα του και τα φρύδια του έτσι ώστε να υποδυθεί τον Borat. Για το Ali G αντίστοιχα χρειάστηκε 4 εβδομάδες. Αντίθετα για να υποδυθεί το Bruno ξύρισε όλο το κεφάλι του για να βάλει περούκα, έκανε ολική αποτρίχωση στο σώμα του και μπήκε σε πρόγραμμα εντατικής γυμναστικής. Κατάφερε έναν αστυνομικό της εθνοφρουράς της Alabama να του επιτρέψει να κάτσει λίγο στο πόστο του, δίνοντάς του μια στολή και κάνοντάς του μια σύντομη εκπαίδευση. Ένα μικρό video από την επίσκεψη αυτή προβλήθηκε στην ταινία «BRUNO».

Προσεχώς ο ηθοποιός θα εμφανιστεί στη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη Quentin Tarantino με τίτλο «DJANGO UNCHAINED» στο πλευρό των Leonardo DiCaprio, Don Johnson και Jamie Foxx, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τα Χριστούγεννα του 2012. Θα εμφανιστεί επίσης, στο κωμικό δράμα «DOWNSIZING» του σκηνοθέτη Alexander Payne ενώ υπέγραψε για να εμφανιστεί και στη νέα δραματική ταινία του σκηνοθέτη Steven Spielberg με τίτλο «THE TRIAL OF THE CHICAGO SEVEN», που θα δούμε προσεχώς στις οθόνες μας.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Sacha Baron Coen; Είναι ο μεσαίος από 3 αδέρφια, τους Erran and Amnon και γεννήθηκε στο Hammersmith του δυτικού Λονδίνου. Η μητέρα του, Daniella Naomi, γεννήθηκε στο Ισραήλ και ο πατέρας του, Gerald Baron Cohen, γεννήθηκε στο Λονδίνο και είναι λογιστής. Ο ξάδερφός του, Simon Baron Cohen, είναι ένας διάσημος ψυχολόγος, ο οποίος απέκτησε δημοσιότητα όταν ανακάλυψε μια θεωρία σχετικά με τον αυτισμό και τις αιτίες του. Φοίτησε στο Haberdashers' Aske's School αρρένων στο Hertfordshire, το ίδιο σχολείο με τον star του «Little Britain» το 2003 Matt Lucas, τον κωμικό David Baddiel και τον πρώην πρωταθλητή της Formula 1 Damon Hill. Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξής του εφ’ όλης της ύλης το 2004 στον Robert Siegel είπε ότι η πτυχιακή του εργασία στο Cambridge είχε θέμα την ανάμειξη των Εβραίων στο κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αμερική και επικεντρώθηκε κυρίως στο 1964 και στις δολοφονίες των James Chaney, Andrew Goodman και Michael Schwerner στη Philadelphia του Mississippi. Λέει ότι σε αντίθεση με τους χαρακτήρες που υποδύεται στις ταινίες, στην πραγματική του ζωή μιλάει λίγο και φέρεται ως ευγενικός gentleman που αποφοίτησε από το Cambridge σχεδιάζοντας να κάνει διδακτορικό πριν ασχοληθεί με την κωμωδία. Δέχτηκε μήνυση από τον ομοφυλόφιλο cameraman Mike Skiff, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι συμμετείχε σε μια επίθεση που δέχτηκε σε μια διαδήλωση για το δικαίωμα των gay στο γάμο στο Los Angeles το 2008, την περίοδο που ο ηθοποιός γύριζε την ταινία «BRUNO».

Ένας μπακάλης από την Παλαιστίνη έκανε μήνυση ζητώντας 115 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή της ταινίας «BRUNO», όπου ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε, ισχυριζόμενος ότι στην ταινία τον παρουσιάζουν ως αρχηγό των τρομοκρατών. Η κωμωδία «BRUNO», όπου ο ηθοποιός υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο fashionista από την Αυστρία, απαγορεύτηκε από τις αρχές της Μαλαισίας εξαιτίας της απεικόνισης στιγμών της ζωής των gay. Η ταινία αποδοκιμάστηκε επίσης, από τον κορυφαίο Αυστριακό πρέσβη Emil Brix εξαιτίας του φθηνού χιούμορ της. Ο επιστάτης του Los Angeles Ramon Cortines δυσαρεστήθηκε από τη φωτογράφηση του ηθοποιού στο Birmingham High School για το εξώφυλλο του περιοδικού GQ, η οποία δείχνει τον ηθοποιό μεταμφιεσμένο ως Bruno. Συγκεκριμένα φορούσε ένα μπολερό, ένα κόκκινο κολλητό μποξεράκι και αθλητικές κάλτσες πάνω από το γόνατο και πόζαρε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο San Fernando Valley. Ο ηθοποιός έχει επίσης ποζάρει και γυμνός για το εξώφυλλο του ίδιου περιοδικού.

 Μια γυναίκα από την California, η Richelle Olson, του έκανε μήνυση ισχυριζόμενη ότι την άφησε ανάπηρη από την αριστερή πλευρά και αναγκάστηκε να κάτσει σε αναπηρικό καροτσάκι, όταν ένα κόλπο που έκανε για μια σκηνή στην ταινία «Bruno» έγινε τελείως λάθος. Συνελήφθη από της αστυνομία του Μιλάνο της Ιταλίας όταν έκανε έφοδο μεταμφιεσμένος ως Bruno στην πασαρέλα του fashion show της σχεδιάστριας Agatha Ruiz de la Prada. Άφησε άφωνους και τρομοκρατημένους τους κατοίκους στο Kansas όταν εμφανίστηκε στην περιοχή φορώντας μόνο ένα μποξεράκι. Μάλιστα στην ταινία «BRUNO» υπάρχουν σκηνές από τη συνάντηση του ηθοποιού με τους ντόπιους. Ως Bruno, ο ηθοποιός είχε πάρει συνέντευξη από την Gisele Bόndchen. Το δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση που έκανε στον Cohen ένας επιχειρηματίας ισχυριζόμενος ότι στην ταινία «BORAT» υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο ηθοποιός τον κυνηγούσε στην Fifth Avenue του Manhattan. Κέρδισε μια μήνυση που του έγινε από μια δασκάλα λαογραφίας η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι ντροπιασμένη και ταπεινωμένη επειδή την εξαπάτησαν και εμφανίστηκε στην ταινία «BORAT». Προκάλεσε σάλο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών στη Γαλλία όταν εμφανίστηκε ως Borat φορώντας μόνο ένα τεράστιο πράσινο string. Απέρριψε την προσφορά να παρουσιάσει ένα Oscar στην τελετή απονομής των βραβείων το 2010 γιατί φοβήθηκε ότι θα εξοργίσει το σκηνοθέτη του «Avatar» James Cameron. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός σχεδίαζε να κοροϊδέψει την ταινία με το να εμφανιστεί ντυμένος ως ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας, συγκεκριμένα ως η γαλάζια ηρωίδα Na'vi και να αποκαλύψει στο κοινό ότι είναι έγκυος στο παιδί του σκηνοθέτη James Cameron. Έχει απορρίψει ακόμα μια φορά την προσφορά να παρουσιάσει ένα Oscar γιατί του απαγόρεψαν να εμφανιστεί ως το κινηματογραφικό alter-ego του Borat. Παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των Oscar το 2012 κάνοντας για μια ακόμα φορά αισθητή την παρουσία του. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό απρόοπτο στο κόκκινο χαλί, όταν ο stand-up κωμικός εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί ντυμένος “Δικτάτορας” και έλουσε τον διάσημο παρουσιαστή του Ε! Ράιαν Σίκρεστ με στάχτες, οι οποίες υποτίθεται πως προέρχονταν από τον αποτεφρωμένο δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Κάποτε υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιό του να εμφανίζεται στα talk shows μόνο μεταμφιεσμένος σε κάποιον από τους χαρακτήρες του αν και πολλές φορές έχει σπάσει το συμβόλαιο εμφανιζόμενος ως ο εαυτός του. Δέχτηκε εχθρικές αποδοκιμασίες στα MTV Movie Awards τον Ιούνιο του 2006 όταν άρχισε να βρίζει και να κάνει ρατσιστικά αστεία. Λέει ότι ο Peter Sellers είναι η μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα του. Τέλος, είναι χρόνια μεγάλος οπαδός της επαγγελματικής πάλης και μάλιστα είναι πολύ καλός φίλος με τον επαγγελματία αθλητή της επαγγελματικής πάλης John Cena.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του, Isla Fisher
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Sacha Baron Cohen παντρεύτηκε την Αυστραλέζα ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Shoppaholic» ή «Ψωνίζω άρα Υπάρχω», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, Isla Fisher στις 15 Μαρτίου του 2010. Μάλιστα αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σχέδια του γάμου του με την ηθοποιό για πολύ καιρό καθώς ήταν να γίνει το καλοκαίρι του 2009, γιατί η ηθοποιός είχε πάρα πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Μετά από 3 χρόνια μελέτης και περισυλλογής η Isla ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό στις αρχές του 2007, αν και αρχικά δεν ήταν σίγουρη αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα έλαβε το χρίσμα από τον πνευματικό της οικογένειας Baron Cohen.

Τέλος, το ζευγάρι έχει 2 κόρες: την Olive, η οποία γεννήθηκε το 2007 στο Los Angeles και την Elula που γεννήθηκε το 2010. Τέλος, τον Ιούλιο του 2010 το ζευγάρι αγόρασε ένα σπίτι αξίας $18.9 εκατομμυρίων στην περιοχή Laurel Canyon του Los Angeles.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου