Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρωταγωνίστρια της εβδομάδας 29-11 Elisabeth Shue



της Ξένιας Κουσινιώρη

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας House at the end of the street Elisabeth Shue είναι γνωστή στους φίλους και την οικογένειά της σαν Λίζα. Η Ελίζαμπεθ Σου ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως πόρνη στο πλευρό του αλκοολικού χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Νίκολας Κέιτζ, στην ταινία "Leaving Las Vegas" το 1995. Για το ρόλο αυτό κέρδισε επίσης το βραβείο ερμηνείας από την Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες, του Σικάγο και την Εθνική Ένωση Κριτικών της Αμερικής, ενώ ήταν και υποψήφια για μία σειρά από άλλες διακρίσεις. Η ηθοποιός μάλιστα πέρασε πολύ καιρό σε οίκους ανοχής του Las Vegas ζώντας μαζί με τις πόρνες και συζητώντας μαζί τους για να προετοιμαστεί για το ρόλο της στην ταινία. Στον κινηματογράφο, η Ελίζαμπεθ Σου έχει εμφανιστεί στις ταινίες "Καράτε Κιντ", "Οι Περιπέτειες Μιας Μπέιμπι Σίτερ", "Κοκτέιλ", "Ο Άγιος", "Διαλύοντας τον Χάρι", "Αόρατος Άνθρωπος" και άλλες. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία “Πιράνχας 3D” που υποδύθηκε τη σερίφη Τζούλι Φόρεστερ. Η ίδια λέει για την ταινία: «Είναι τελείως διαφορετική από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι στιγμής. Είναι βασικά μια περιπέτεια με πολύ αίμα, χιούμορ και sex. Είναι πραγματικά τρομακτική, αλλά έχει και πολύ πλάκα και είμαι πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένη με το πώς γίνεται μια ταινία να συνδυάζει και τα δύο». Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για το ρόλο της Jennifer στην ταινία «BACK TO THE FUTURE PART II» το 1989 στην οποία οι τελευταίες σκηνές από το πρώτο sequel της ταινίας «BACK TO THE FUTURE» το 1985 γυρίστηκαν ξανά και προστέθηκαν στην αρχή της ταινίας. Η Claudia Wells είχε υποδυθεί το ρόλο της Jennifer στην πρώτη ταινία, η οποία μάλιστα από το 1985 που προβλήθηκε η ταινία εξαφανίστηκε από την υποκριτική για άγνωστους λόγους.


Ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Diane Court στο ρομαντικό δράμα του σκηνοθέτη Cameron Crowe με τίτλο «SAY ANYTHING» το 1989 στο πλευρό του John Cusack μαζί με τις Jennifer Connelly και Ione Skye. Μάλιστα σύμφωνα με το σκηνοθέτη η ηθοποιός υποδύθηκε εξαιρετικά μια εκδοχή της σκηνής με το λόγο της αποφοίτησης. Ωστόσο, τελικά η Ione Skye κέρδισε το ρόλο. Ήταν υποψήφια για το ρόλο της συζύγου του Curley, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Sherilyn Fenn στην δραματική ταινία του Gary Sinise με τίτλο «OF MICE AND MEN» το 1992. Έλειπε για αρκετό καιρό από τις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ανάρρωνε από ένα σπάσιμο της φτέρνας της που υπέστη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «HOLLOW MAN» το 2000. Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «THE NUMBER 23» το 2007 στο πλευρό του Jim Carrey και μάλιστα είχε επιλεγεί για το ρόλο αλλά έφυγε μόλις μερικές βδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα λόγω εγκυμοσύνης και αντικαταστάθηκε από την Virginia Madsen. Η ταινία «GRACIE» το 2007 βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην ηθοποιό και τον αδερφό της, Andrew Shue. Τέλος, συμπρωταγωνίστησε με τον Peter Sarsgaard στην Off-Broadway αναβίωση του έργου «BURN THIS» του Lanford Wilson τον Δεκέμβριο του 2002.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για την Elisabeth Shue; Πριν γίνει ηθοποιός έκανε πάρα πολλές δουλειές για να κερδίζει χρήματα μεταξύ των οποίων υπάλληλος στην αλυσίδα εστιατορίων Burger King. Μάλιστα, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε ηλικία 16 ετών από διαφημιστικά στην τηλεόραση, όπου υποδύθηκε μια ένστολη υπάλληλο της εταιρείας στα 20 πρώτα διαφημιστικά spot, τα οποία προβλήθηκαν παγκοσμίως. Κατάφερε ωστόσο, να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να έχει συνεχώς προτάσεις για δουλειές ως ηθοποιός κατά την διάρκεια των σπουδών της στο κολλέγιο Wellesley και έπειτα στο Harvard. Σπούδαζε στη γυμναστική ακαδημία όταν ήταν έφηβη. Γι’ αυτό το λόγο παίζει πολλά αθλήματα αλλά είναι πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική και το soccer. Επίσης, μετά από σκληρή προπόνηση πλέον είναι επαγγελματίας παίκτρια του tennis. Όταν ήταν μικρή και άλλαξε σχολείο ανησυχούσε μήπως στο καινούριο της σχολείο της φέρονταν και την αντιμετώπιζαν ως superstar εξαιτίας της καριέρας της στην υποκριτική αλλά αργότερα δήλωσε ότι οι συμμαθητές της ενδιαφέρονταν τελικά περισσότερο για τη Natalie Portman. Το 2005 οργάνωσε μια εκστρατεία για να βρει μια ηθοποιό που θα την υποδυθεί ως έφηβη σε μια ταινία βασισμένη στη ζωή της. Τέλος, η Elisabeth αποφοίτησε από το Harvard στις 8 Ιουνίου του 2000 με ένα πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες. Η ηθοποιός ένα εξάμηνο πριν αποφοιτήσει εγκατέλειψε τις σπουδές της για περίπου 15 χρόνια για να ασχοληθεί με την καριέρα της στην υποκριτική και επέστρεψε στο Harvard το 2000 για να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να πάρει το πτυχίο της.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με το σύζυγό της
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Elisabeth Shue είναι παντρεμένη με τον παραγωγό τηλεοπτικών σειρών Davis Guggenheim και έχουν 3 παιδιά, δύο κόρες, την Stella Street που γεννήθηκε το 2001 και την Agnes Charles, η οποία γεννήθηκε το 2006 και ένα γιο, Miles William, που γεννήθηκε το 1997. Το δεύτερο όνομα του γιου της Miles είναι William προς τιμήν του αδερφού της που πέθανε σε ηλικία 26 ετών σε ένα ατύχημα ενώ κολυμπούσε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών. «Τώρα καταλαβαίνω ότι η ευπάθεια που πάντα ένιωθα είναι η μεγαλύτερη δύναμη που κάποιος μπορεί να έχει. Δεν μπορείς να ζεις χωρίς να νιώθεις ζωντανός. Αυτό που έμαθα είναι ότι το να είσαι επιρρεπής σε κάποιον που αγαπάς δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη» λέει χαρακτηριστικά για τον αδερφό της.


Δείτε όλα τα gossip για την Elisabeth Shue στην εκπομπή CINELOVERS 89 εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου