Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου (Rock of Ages): Alec Baldwin Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Rock of ages - Ροκ για πάντα" Alec Baldwin ανήκει στο νούμερο 80 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο ηθοποιός ήταν να υποδυθεί ένα ρόλο στην ταινία «MEN IN BLACK III» αλλά έφυγε από τα γυρίσματα. Υποβλήθηκε σε διαδικασία μαυρίσματος για τις ανάγκες μιας σκηνής της ταινίας «IT'S COMPLICATED» στην οποία πρωταγωνίστησε αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα καθώς το δέρμα του ήταν λίγο πορτοκαλί. Έγραψε το σενάριο στο επεισόδιο με τίτλο «Tabloid» της σειράς «Law & Order» το 1990, βασιζόμενος στις εμπειρίες του με τους ρεπόρτερ των tabloid. Ζήτησε από το κανάλι NBC να σπάσει το συμβόλαιό του μαζί του για τη σειρά «30 Rock» έτσι ώστε να μπορεί να αφιερώσει το χρόνο του στην οικογένειά του επειδή έχει αποξενωθεί. Ωστόσο, το NBC αρνήθηκε την επιθυμία του. Η πραγματική φωνή του Leonardo στην ταινία «CLERKS» το 2000 ήταν να ανήκει στον Alan Rickman αλλά αντικαταστάθηκε από αυτήν του Alec Baldwin με την ευγενική προσφορά του ABC. Λέει ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE AVIATOR» το 2004, δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από το μέτωπο του συμπρωταγωνιστή του Leonardo DiCaprio, καθώς όταν ο ηθοποιός ανησυχεί πραγματικά για κάτι αλλοιώνει το μέτωπό του. Κέρδισε υποψηφιότητα για Oscar καλύτερου 2ου αντρικού ρόλου για την ταινία «THE COOLER» το 2004. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jack Ryan στο δολοφονικό δράμα «PATRIOT GAMES» το 1992, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Harrison Ford. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός υποδύθηκε το ρόλο του Jack Ryan στην ταινία «THE HUNT FOR RED OCTOBER» το 1990 αλλά ο Harrison Ford τον αντικατέστησε στον ίδιο ρόλο στην ταινία «PATRIOT GAMES» 2 χρόνια αργότερα αλλά και στις μελλοντικές ταινίες βασισμένες στα μυθιστορήματα του Tom Clancy. Φήμες λένε ότι ο λόγος ήταν ή η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Baldwin κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE HUNT FOR RED OCTOBER» ή το υπερβολικά υψηλό ποσό των $4 εκατομμυρίων που ζήτησε για να παίξει στο «PATRIOT GAMES». Η επίσημη ωστόσο εκδοχή του ηθοποιού ήταν ότι αρνήθηκε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μέρος της προετοιμασίας του για την ταινία «THE HUNT FOR RED OCTOBER» το 1990 ήταν να οδηγήσει ένα υποβρύχιο του Los Angeles στη New London Submarine Base στο Connecticut. Επίσης, πέρασε πάρα πολύ χρόνο στους προσομοιωτές πτήσεις του Fort Rucker της Alabama για να προετοιμαστεί για το ρόλο του στην δραματική ταινία «PEARL HARBOR» το 2001.

Προσεχώς ο Alec Baldwin θα υποδυθεί τον πατέρα του Mark Wahlberg στην κωμωδία του Sean Anders με τίτλο «THREE MISSISSIPPI» σε σενάριο του συγγραφέα του «30 Rock» Robert Carlock και του Scott Silveri με συμπρωταγωνιστές τους Will Ferrell και Adam Sandler. Η ταινία περιγράφει την ιστορία παιδιών από αντίπαλες πόλεις που διοργανώνουν ετήσιους αγώνες ποδοσφαίρου για να αναδείξουν την καλύτερη ομάδα και θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013. Τέλος, κέρδισε το ρόλο του John στην κωμωδία του Woody Allen με τίτλο «To Rome with Love», η οποία γυρίστηκε στη Ρώμη και περιγράφει την ιστορία μερικών ανθρώπων στην Ιταλία, κάποιων Αμερικανών, κάποιων Ιταλών, κάποιων μεταναστών και κάποιων τουριστών και τις ερωτικές σχέσεις, τις δυσκολίες και τις περιπέτειες στις οποίες εμπλέκονται.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Alec Baldwin; Πρόσφατα άλλαξε ριζικά τις διατροφικές του συνήθειες και έχασε 30 κιλά όταν διαγνώστηκε ότι βρίσκεται ένα στάδιο πριν τον διαβήτη. Τον έδιωξαν από μια πτήση της American Airlines μετά από μια φιλονικία που είχε με ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας. Σε ένα post του στο twitter ο Alec είπε ότι η αεροσυνοδός τον επίπληξε γιατί έπαιζε το παιχνίδι Words With Friends, κάτι σαν το Scrabble στο iPad του ενώ το αεροπλάνο τροχοδρομούσε για την απογείωση. Το 2011 δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει στο πανεπιστήμιο για να ενισχύσει την προσπάθειά του να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Λέει ότι θέλει να δουλέψει στην Αμερικανική κυβέρνηση γιατί ενδιαφέρεται βαθιά για τη μεσαία τάξη και πιστεύει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Το 2009 ίδρυσε την Alec Baldwin Scholarship, η οποία παρέχει χρηματοδότηση και υποτροφίες για να βοηθήσει άπορους μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στο παλιό του σχολείο, το περίβλεπτο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Πήρε συνέντευξη μάλιστα από το συνάδελφό του Al Pacino για το thesis paper που έδωσε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μερικά χρόνια μετά απ’ όταν ο καθηγητής του στην τελευταία τάξη του λυκείου έγραψε στην αναφορά του ότι ο Alec θα γίνει ή διάσημος ή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ηθοποιός αρίστευσε στις πολιτικές επιστήμες του George Washington University με μελλοντικά σχέδια να σπουδάσει νομική. Όταν φοιτούσε στο George Washington University, ο Alec είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του σχολείου αλλά έχασε για 2 ψήφους. Πριν γίνει ηθοποιός ο Alec δούλευε ως σερβιτόρος, οδηγός, πωλητής T-shirt και δάνειζε τη φωνή του σε διαφημίσεις για γυναικεία makeup. Το όνειρό του πάντα ήταν να γυρίσει στη Νέα Υόρκη και να δουλέψει στο θέατρο.

Cinelovers 82 Photo Gallery







Moonrise Kingdom - Ο Έρωτας του Φεγγαριού: Ταινίες εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου


«Moonrise Kingdom» ή «Ο Έρωτας του Φεγγαριού», όπως κυκλοφορεί στα ελληνικά, είναι ο τίτλος της δραματικής κωμωδίας του σκηνοθέτη Wes Anderson που κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60 και μιλάει για το ερωτικό σκίρτημα δύο παιδιών που αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι. Το σενάριο υπογράφεται από τον Άντερσον και τον Ρόμαν Κόπολα, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί ξανά στη συγγραφή του “The Darjeeling Limited”. Στην ταινία πρωταγωνιστούν  μεταξύ άλλων ο γνωστός από το “Die Hard 5”, Bruce Willis, σε μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση, ο Έντουαρντ Νόρτον, που γνωρίσμαε στην ταινία “Stone”, ο Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, που είδαμε στο “This Must Be The Place”, ο γνωστός από το “Broken Flowers” Μπιλ Μάρεϊ, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, που είδαμε στην ταινία “Smoke” και η γνωστή από το “We Need To Talk About Kevin” Τίλντα Σουίντον. Ο σκηνοθέτης με την μοναδική οπτική Ουές Άντερσον, ο οποίος σκηνοθέτησε και την ταινία “Fantastic Mr. Fox”, συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό cast για το πολυαναμενόμενο “Moonrise Kingdom”, που επιλέχτηκε ως ταινία έναρξης στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών.


Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

Rock of ages - Ροκ για πάντα


Rock of ages - Ροκ για πάντα: Ταινίες εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου


Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι το πολυαναμενόμενο musical του σκηνοθέτη Adam Shankman με τίτλο «ROCK OF AGES» ή «ΡΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το “Rock of Ages” αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Hugh που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρά τους. Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar και άλλα. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Άνταμ Σάνκμαν, που γνωρίσαμε στην ταινία “Hairspray”, ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Tom Cruise, Πολ Τζιαμάτι, Alec Baldwin, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Ντιέγκο Μπονέτα και Τζούλιαν Χιου. I Love Rock n’ Roll!

Για να υποδυθεί το ρόλο, ο Tom Cruise υποβλήθηκε σε ολική μεταμόρφωση. Από την ώρα που υπέγραψε, ξεκίνησε να εξασκεί τη φωνή του με τον καθηγητή φωνητικής Ρον Άντερσον. Ο ηθοποιός έχει στην οικογένειά του τραγουδιστές όπερας, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν του έχει ζητήσει να τραγουδήσει. Επίσης, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, το σετ επισκέφτηκαν οι Def Leppard. Τραγούδησαν με τον Tom Cruise το κομμάτι τους, "Pour Some Sugar On Me", δίνοντας με τον τρόπο τους το άτυπο ok για τη χρήση του κομματιού στο story της ταινίας.


Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

Moonrise Kingdom - Ο Έρωτας του Φεγγαριού


Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου (Rock of Ages): Tom Cruise: Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Rock of ages - Ροκ για πάντα" Tom Cruise ανήκει στο νούμερο 7 της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood και στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου. Ψηφίστηκε στο νούμερο 5 της λίστας με τους ηθοποιούς με το καλύτερο αυτόγραφο στο Hollywood ενώ έχει ψηφιστεί και ο πιο καλοντυμένος star του κινηματογράφου. Μαζί με τη σύζυγό του Katie Holmes ανήκουν στη λίστα με τα πιο ψυχρά ζευγάρια του Hollywood. Ο ηθοποιός εκτέλεσε μόνος του, χωρίς να τον ντουμπλάρει κασκαντέρ, τις επικίνδυνες σκηνές αναρρίχησης έξω από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι, το οποίο είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Αυτήν την περίοδο ο Tom βρίσκεται στην Ινδία για την προώθηση της ταινίας του, στην οποία μάλιστα και γυρίστηκαν κάποιες σκηνές το περασμένο καλοκαίρι. Έχασε από τον Peter Barton τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Powers of Matthew Star» το 1982. Μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Lea Thompson είχαν body doubles για τη σκηνή sex στην ταινία «ALL THE RIGHT MOVES» το 1983. Στην ταινία «THE COLOR OF MONEY» το 1986 έκανε ο ίδιος τα ταχυδακτυλουργικά εκτός από αυτό με τις μπάλες που έγινε από τον επαγγελματία Mike Sigel. Ήθελε να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Bud Fox στην ταινία «WALL STREET» το 1987 αλλά ο σκηνοθέτης Oliver Stone είχε ήδη συμφωνήσει με τον Charlie Sheen. Έτσι του υποσχέθηκε το ρόλο στην άλλη του ταινία, το «BORN ON THE FOURTH OF JULY» το 1989. Μάλιστα ο Oliver Stone του πρότεινε να πάρει παραισθησιογόνα για να βιώσει την εμπειρία και να υποδυθεί καλύτερα το ρόλο του Kovic. Η επήρεια των φαρμάκων θα διαρκούσε μια βδομάδα. Ο ηθοποιός δέχτηκε αλλά η ατζέντης του αρνήθηκε και έτσι δεν πήρε τα φάρμακα. Μεταμφιέστηκε με γενειάδα και μουστάκι και εμφανίστηκε ως ένας κακός στο «YOUNG GUNS» το 1988. Μάλιστα, προστέθηκε στην ταινία καθώς πήγε μόνος του στα γυρίσματα και είπε ότι δεν είχε παίξει ποτέ σε ταινία με ένοπλο καβγά. Ο Tom Cruise και η Madonna ήταν οι πρώτες επιλογές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κλασική ταινία του 1990 «GOODFELLAS» σε σκηνοθεσία Martin Scorsese. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «DAYS OF THUNDER» το 1990 στο Daytona International Speedway έπαιζε ποδόσφαιρο με τους οδηγούς των φορτηγών. Ο χαρακτήρας Daniel Kaffee που υποδύθηκε στην ταινία «A FEW GOOD MEN» το 1992 βασίστηκε στον πραγματικό αρχηγό του αμερικανικού ναυτικού Donald Marcari. Ήταν υποψήφιος για την ταινία «CRIMSON TIDE» το 1995, στην οποία τελικά έπαιξε ο Denzel Washington. Ήταν η πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «ENEMY OF THE STATE» το 1998 αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με το θρίλερ «Μάτια ερμητικά κλειστά». Έτσι το ρόλο υποδύθηκε ο φίλος του, Will Smith

Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «THE MATRIX» το 1999 ενώ ήταν και η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Tom Ripley στην ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος RIPLEY» την ίδια χρονιά. Ήταν υποψήφιος για την ταινία «END OF DAYS» το 1999, στην οποία τελικά έπαιξε ο Arnold Schwarzenegger. Αν και είναι μεγάλος οπαδός του «The Simpsons», έχει 2 φορές απορρίψει guest εμφανίσεις στη σειρά. Σύμφωνα με τη σκηνοθέτη Mary Harron ο ηθοποιός ήταν η έμπνευση πίσω από την ερμηνεία του Christian Bale στο «AMERICAN PSYCHO». «Με πήρε ο Christian και μου είπε ότι είδε τον Tom Cruise στο David Letterman και αποφάσισε ότι έτσι ήθελε να το κάνει», λέει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης. Ήταν να υποδυθεί το χαρακτήρα του Jude Law στην ταινία «COLD MOUNTAIN» αλλά ζήτησε πάρα πολλά χρήματα κι έτσι η παραγωγή αρνήθηκε. Μάλιστα και η τότε σύζυγός του Nicole Kidman έπαιξε στην ταινία. Ο συμπρωταγωνιστής του Hiroyuki Sanada παρά τρίχα θα του έκοβε το κεφάλι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας πολεμικής σκηνής με ξίφη στην ταινία «THE LAST SAMURAI». Μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Junichiro Koizumi τραγούδησε ένα τραγούδι του Elvis Presley όταν βρέθηκε στο Τόκυο για την προώθηση της ταινίας του «THE LAST SAMURAI». Στο «MISSION: IMPOSSIBLE 2» το 2000, στη σκηνή που ένα μαχαίρι μπαίνει στο μάτι του, λέει ότι χρησιμοποιήθηκε αληθινό μαχαίρι που σταμάτησε μόλις λίγα χιλιοστά πριν την κόρη του ματιού του, σύμφωνα με τις υποδείξεις του σκηνοθέτη John Woo

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 21-27 Ιουνίου: Zac Efron


 της Ξένιας Κουσινιώρη


Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "The Lucky One - Δικός σου για πάντα" Zac Efron είναι ένας από τους ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ανήκει στη λίστα του περιοδικού People με τους πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου. Ψηφίστηκε στο νούμερο 15 της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς κάτω των 30 ετών για το 2008. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός ανήκε στο νούμερο 92 της λίστας Celebrity 100 του περιοδικού Forbes για το 2008 με τα έσοδά του να υπολογίζονται στα 5,8 εκατομμύρια δολάρια. Ανήκει στο νούμερο 26 της λίστας του Entertainment Weekly με τους 30 ηθοποιούς κάτω των 30 ετών ενώ ψηφίστηκε και στο νούμερο 93 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars του κινηματογράφου. Ο Zac πήρε 18 κιλά σε μύες για να υποδυθεί το βετεράνο του πολέμου στην ταινία «The Lucky One» ενώ έκοψε και τα μαλλιά του πολύ κοντά για το ρόλο του. Πήρε 15 κιλά για να υποδυθεί το ρόλο του στην ταινία «HAIRSPRAY». Έμαθε να οδηγεί πλοίο για τις ανάγκες του ρόλου του ως CHARLIE ST. CLOUD στο ομώνυμο ρομαντικό δράμα επιστημονικής φαντασίας του 2010, στο οποίο πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Kim Basinger. Λέει ότι έβαλε τα κλάματα όταν τον απέρριψαν για το ρόλο του Peter Pan, έχοντας δώσει τη χειρότερη οντισιόν της ζωής του. Λέει ότι θέλει να παίξει τον κακό σε μια ταινία του «James Bond». Ήθελε πολύ να πρωταγωνιστήσει στο sequel της ταινίας «THE HANGOVER: PART 2» γιατί ήταν μεγάλος θαυμαστής της πρώτης ταινίας. Φοβισμένος μήπως θεωρηθεί showman μετά το «High School Musical», ο Zac Efron απέρριψε τη συμμετοχή του στο remake της ταινίας «FOOTLOOSE».
Τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής της ταινίας «HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR» όταν χόρευε πάνω σε έναν περιστρεφόμενο διάδρομο. Τέλος, του άρεσε πάρα πολύ να κάνει μια guest εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά «Glee» το 2011 ως serial killer.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Zac Efron; Όταν πήγαινε λύκειο, ο Zac έβαζε τα δυνατά του για να παρακολουθεί τα μαθήματα και να τα συνδυάζει με την καριέρα του στην υποκριτική. Μάλιστα όταν βρισκόταν σε γυρίσματα ταινιών παρακολουθούσε τα μαθήματα τηλεφωνικώς ή μέσω του διαδικτύου. Θα ήθελε να κάνει μια δουλειά, στην οποία να περνάει πολύ χρόνο έξω, όπως για παράδειγμα δασοφύλακας, αν ποτέ αποφάσιζε να εγκαταλείψει την καριέρα του στην υποκριτική. Λέει ότι ήταν ο κλόουν της τάξης στο σχολείο. Λέει ότι παλιά φορούσε αφαιρούμενα σιδεράκια για να μειώσει το κενό ανάμεσα στα δόντια του. Λέει ότι δεν ήταν καθόλου δημοφιλής στα κορίτσια καθώς μεγάλωνε. Όταν ήταν μικρός έσκισε κατά λάθος ένα από τα φρύδια του και μάλιστα έκανε ράμματα όταν έπαιζε με τα ψαλίδια. Έτσι για να ταιριάζουν και να μην φαίνονται άσχημα έκοψε και το άλλο φρύδι του και οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν.

Ταινίες εβδομάδας 21-27 Ιουνίου Piranha 3DD


«PIRANHA 3DD» είναι ο τίτλος του θρίλερ του σκηνοθέτη John Gulager που κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. Έχοντας ξυπνήσει κι έχοντας σκορπίσει τον τρόμο κατά την διάρκεια του spring break στη λίμνη Victoria, το σμήνος των πεινασμένων πιράνχα κινείται αντίθετα στο ρεύμα και κατευθύνεται προς το γεμάτο κόσμο «Big Wet» water park. Μετά την εισπρακτική επιτυχία του αιματηρού κι ένοχα απολαυστικού «Piranha 3D», τα σαρκοφάγα πιράνχα επιστρέφουν σε ένα sequel με διπλάσια δράση, διπλάσιο τρόμο και διπλάσιο νούμερο σουτιέν. Αυτήν τη φορά, τα κοφτερά δόντια των πιράνχα προσπαθούν να τα αποφύγουν οι Ντανιέλ Πάναμπεϊκερ, γνωστή από την ταινία «Ο Θάλαμος του Τρόμου», Κατρίνα Μπόουντεν, που είδαμε στο «Sex Drive», ο γνωστός από το «Mission: Impossible» Βινγκ Ρέιμς και ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ, που είδαμε στο «Baywatch». Διπλό σε δράση. Διπλό σε τρόμο. Τριπλό σε διάσταση.



Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

"The Lucky One - Δικός σου για πάντα"

Ταινίες της εβδομάδας 21-27 Ιουνίου "The Lucky One" - "Δικός σου για πάντα"


Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η δραματική ταινία του σκηνοθέτη Scott Hicks με τίτλο «THE LUCKY ONE» ή «ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ», όπως κυκλοφορεί στα ελληνικά από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα του «The Notebook», Νίκολας Σπάρκς. Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ, επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό – τη φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της. Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του αλλά και κάτι παραπάνω. Ο Zac Efron, που γνωρίσαμε στις ταινίες «17 Again» και «High School Musical» πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Τέιλορ Σίλινγκ και Μπλάιθ Ντάνερ, σε ένα ρομαντικό δράμα, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Νίκολας Σπαρκς. Η ταινία «Δικός σου για Πάντα» φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Σκοτ Χικς, που γνωρίσαμε στις ταινίες «Shine» και «No Reservations».


Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

Piranha 3DD




Cinelovers 81 Photo Gallery





Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 14-20 Ιουνίου Guillaume Canet


 της Ξένιας Κουσινιώρη


Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Les infideles - 6+1 Απιστίες" Guillaume Canet γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1973 και ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά στο θέατρο και την τηλεόραση πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη πορεία του στον κινηματογράφο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Joyeux Noël», «Love Me If You Dare» και «The Beach». Το 2006, έκανε την πρώτη του απόπειρα στη σεναριογραφία και τη σκηνοθεσία με την ταινία «Tell No One», η οποία μάλιστα του χάρισε και βραβείο César, το αντίστοιχο γαλλικό του Oscar, καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Boulogne της Γαλλίας στις 10 Απριλίου του 1973 και οι γονείς του είναι κτηνοτρόφοι αλόγων. Για το λόγο αυτό ο ηθοποιός μικρός ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ιππασία και μάλιστα ήταν μέλος της French National Equestrian Team των εφήβων. Ωστόσο, μετά από μια σοβαρή πτώση από το άλογό του σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει το άθλημα και να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι γράφτηκε στη δραματική σχολή Cours Florent. Μετά την εμφάνισή του σε ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημιστικά spots, o Guillaume έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Philippe Landoulsi με τίτλο "Fils unique". Το 2000, ο Guillaume Canet έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία με την ταινία μικρού μήκους «J’ peux pas dormir» στην οποία μάλιστα και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Isabelle Carré και Vincent Elbaz. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο εξωτερικό για να κάνει ένα πρώτο βήμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο συμμετέχοντας στο cast της ρομαντικής περιπέτειας του Βρετανού σκηνοθέτη Danny Boyle με τίτλο «THE BEACH» ή «Η ΠΑΡΑΛΙΑ», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας στο πλευρό του Leonardo DiCaprio. Ο Guillaume Canet τα τελευταία χρόνια έχει καταξιωθεί στο χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Το 2009 και 2010, ως αναγνωρισμένος ηθοποιός πια κατάφερε να κερδίσει σημαντικούς ρόλους σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς. Το 2009 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Espions» ή «Κατασκοπεύοντας», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, του σκηνοθέτη Νικολά Σαντά, Το 2010, ο Guillaume Canet σκηνοθέτησε την 3η του ταινία με τίτλο «LITTLE WHITE LIES» ή «Μικρά Αθώα Ψέματα», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, στην οποία δεν συμμετείχε ως ηθοποιός, πρωταγωνίστησε ωστόσο, η σύντροφός του Marion Cotillard, η οποία ηγείται ενός πλούσιου cast διάσημων Γάλλων ηθοποιών - ανάμεσα στους οποίους ο Ζιλ Λελούς και ο Ζαν Ντιζαρντέν. Τέλος, το 2011 ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην αισθηματική ταινία της σκηνοθέτη Μάσι Τατζεντίν με τίτλο «Χτες το βράδυ» ή «Last Night», στο πλευρό των Κίρα Νάιτλι, Εύα Μέντες και Σαμ Ουόρθινγκτον.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με την Diane Kruger
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Guillaume Canet το 1999, ξεκίνησε να βγαίνει με τη Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιό Diane Kruger. Η σχέση τους συζητήθηκε πολύ από τα media και γέμισε τα ταμπλόιντς των τότε περιοδικών και εφημερίδων. Παντρεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2001. Τον Ιανουάριο του 2006, ο Guillaume και η Diane υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου επικαλούμενοι ασυμφωνία χαρακτήρων. Ωστόσο, αποφάσισαν να παραμείνουν φίλοι. Η Kruger αργότερα είπε ότι ο γάμος τους δεν είχε πετύχει καθώς οι καριέρες τους τους ανάγκαζαν να δουλεύουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.



Με την Marion Cotillard
Ο Guillaume Canet και η Marion Cotillard είναι φίλοι πολλά χρόνια, από όταν συμπρωταγωνίστησαν στο ρομαντικό δράμα «Jeux d’ enfants» ή «Love Me If You Dare» το 2003, όπου και γνωρίστηκαν. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο ο Guillaume ήταν παντρεμένος με την Diane Kruger. Στα τέλη του 2006, μετά το διαζύγιο του ηθοποιού, οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν και το 2007 μάλιστα έμεναν και μαζί στο Παρίσι. Οι δυο τους προτιμούν να ζουν μια απλή ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συχνά κυκλοφορούν μαζί στο Παρίσι ενώ αρνούνται να μιλούν για τη σχέση τους στα media. Ωστόσο, πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός τους έχει απαθανατίσει στα ταξίδια τους στην Ευρώπη. Τον Ιανουάριο η Marion ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος και το Μάιο του 2011 το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, ένα αγοράκι με το όνομα Marcel.

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 14-20 Ιουνίου: Seann William Scott- Θέλω να τα μάθω όλα!!!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "American Pie 4: Reunion" Seann William Scott ήταν υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερης χορευτικής σκηνής για την ταινία «AMERICAN WEDDING» στα MTV Movie Awards του 2004. Ήταν υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερης κωμικής ερμηνείας για την ταινία «AMERICAN PIE 2» στα MTV Movie Awards του 2002. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Evan Treborn στην ταινία «Το Φαινόμενο της Πεταλούδας» το 2004, τον οποίο υποδύθηκε ο Ashton Kutcher. Υποδύθηκε το ρόλο του Kar στην ταινία «BULLETPROOF MONK» το 2003, καθώς ο Heath Ledger, που ήταν να υποδυθεί το ρόλο, έφυγε από τα γυρίσματα. Το μπράτσο του τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE RUNDOWN» όταν ένα κόλπο έγινε τελείως λάθος. Ήταν υποψήφιος για ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «ALL MY CHILDREN». Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Drew Baylor στην ταινία του σκηνοθέτη Cameron Crowe με τίτλο «ELIZABETHTOWN» το 2005, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Orlando Bloom.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Seann William Scott; Είναι ο μικρότερος από 7 αδέρφια και παραδέχεται ότι είναι πολύ κακομαθημένος. Όταν πήγαινε στο Λύκειο, ήταν πολύ καλός μαθητής και πήγαινε στην εκκλησία 3 φορές την εβδομάδα. Μάλιστα δηλώνει πολύ φανατικός χριστιανός. Τότε ήταν γνωστός ως 'Church Boy' καθώς η οικογένειά του είχε υιοθετήσει έναν πολύ φιλάρετο και χριστιανικό τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι που τον ξέρουν, έχουν συνεργαστεί μαζί του και του έχουν πάρει συνέντευξη λένε ότι ο ηθοποιός είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Έκανε πρώτη φορά sex σε ηλικία 19 ετών. Λέει ότι δεν έπινε ποτέ αλκοόλ πριν τα 21 του. Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει πυροσβέστης ή επαγγελματίας αθλητής όταν μεγάλωνε. Στον ελεύθερο χρόνο του ο Seann έκανε μάθημα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο λύκειο που φοιτούσε. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Πριν γίνει ηθοποιός φρόντιζε τα ζώα στον ζωολογικό κήπο του Los Angeles και ως πωλητής που προωθούσε φωσφορίζοντα sticks για την εταιρεία Science Revolutions. Δεν ξέρει να κολυμπάει. Του αρέσουν οι μηχανές αλλά φοβάται πολύ να τις οδηγεί κι έτσι κυκλοφορεί με ένα σκουτεράκι. Λατρεύει τον Micheal Jordan. Λέει ότι οι ταινίες «THE DUKES OF HAZZARD» και «MR. WOODCOCK» είναι οι χειρότερες ταινίες που έχει κάνει. Το Μάρτιο του 2011 μπήκε σε μια κλινική αποκατάστασης για προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας, όπως δήλωσε στα media. Παρουσίασε τα MTV Movie Awards το 2003 μαζί με τον Justin Timberlake. Λέει ότι τον λήστεψε μια συμμορία καθώς περίμενε να λάβει μέρος στην οντισιόν για την ταινία «BAYWATCH». Τον ελεύθερο χρόνο του παίζει κιθάρα. Τα αγαπημένα του συγκροτήματα είναι οι Radiohead, Weezer, Dave Matthews, Pink Floyd και Rolling stones. Έχει παίξει στο videoclip των Aerosmith για το τραγούδι «A Hole In My Soul». Η αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά είναι το X-Files και η αγαπημένη του ταινία το «THE AMERICAN STORY». Λέει ότι η γυναίκα των ονείρων του είναι η Natalite Portman. Λέει ότι φιλήθηκε πρώτη φορά με κοπέλα στην τελευταία τάξη του Λυκείου με τη Laura, μια γειτόνισσά του. Λέει ότι θέλει πάρα πολύ να συμπρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τον Jim Carrey.

Ο αγαπημένος του δίσκος είναι το The Wall των Pink Floyd. Η αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών είναι το «THE GODFATHER». Έχει 4 τατουάζ: μια σπασμένη καρδιά στο γοφό του, το σύμβολο του άπειρου στον καρπό του, μια αστραπή στο μηρό του και την ισπανική λέξη «Amo», η οποία σημαίνει Σ’ αγαπώ χαμηλά στην πλάτη του. Η λέξη αυτή είναι το moto της οικογένειάς του. Όταν ήταν διακοπές στην Ibiza, ο Seann ήπιε ένα κοκτέιλ, το οποίο τον έκανε να αρρωστήσει πολύ σοβαρά και να πάει στο νοσοκομείο. Πήγε μαζί σχολείο και έπαιζε και στην ίδια ομάδα μπάσκετ με το αστέρι των LA Lakers Sam Jacobson. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την Identity Films. Τα είδωλά του είναι οι Sean Penn, Tom Hanks, Jim Carrey και Edward Norton.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Η αρραβωνιαστικιά του, Lindsay Frimodt
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Seann William Scott λέει ότι έχει κάνει μόνο μία σοβαρή σχέση στη ζωή του. Είχε σχέση με το μοντέλο από την Αυστραλία Jacqui Smith ενώ αρραβωνιάστηκε με το μοντέλο Lindsay Frimodt το Μάρτιο του 2012.