Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πρωταγωνίστρια της εβδομάδας 16-23 Αυγούστου Anne Hathaway: Θέλω να τα μάθω όλα για την catwoman!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας  The Dark Knight Rises - Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή και κινηματογραφική catwoman Anne Hathaway ανήκει στη λίστα του Vanity Fair με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους διεθνώς και στο νούμερο 9 της λίστας του FHM με τις πιο sexy γυναίκες του κόσμου. Επίσης, ανήκει στο νούμερο 18 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Anne έμαθε να παίζει πιάνο και δούλευε τη διάλεκτό της για την ταινία «BECOMING JANE» το 2007. Εμφανίστηκε topless πρώτη φορά το 2005 στην ταινία «HAVOC» αλλά και στην ταινία «BROKEBACK MOUNTAIN». Δάνεισε τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Rio" ενώ πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller του David Nicholls με τίτλο "One Day" στο πλευρό του Jim Sturgess.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για την Anne Hathaway; Σπούδασε χορό στη σχολή του Μπρόντγουεϊ, έχει παίξει δύο φορές στο Carnegie Hall και έχει τιμηθεί με βραβείο Clarence Derwent για την επίδοσή της στην παραγωγή του "Carnival". Χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός, η Anne έγινε γνωστή στη μεγάλη οθόνη από την ταινία του Γκάρι Μάρσαλ, "Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας", πλάι στη Τζούλι Άντριους. Το 2008 ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία "Rachel Getting Married". Λέει ότι χρωστάει πολλά για την καριέρα της στην τύχη. Οι ταινίες της επιφέρουν 64 δολάρια για κάθε 1 δολάριο που η ηθοποιός κερδίζει. Λέει ότι δεν θα έκανε ποτέ Botox γιατί δεν θέλει να χαλάσει τον εαυτό της. Δεν την νοιάζει αν δεν την βρίσκουν ελκυστική καθώς νιώθει άνετα με τον εαυτό της και προτιμά να είναι αυθεντική παρά όμορφη ενώ θεωρεί ανέλπιστο το να τη θεωρούν sex symbol. 3 θαυμαστές της πλήρωσαν 12.000 δολάρια σε έναν έρανο στο Los Angeles για να βγουν μαζί της. Λέει ότι θα εμφανιζόταν γυμνή ή topless σε μια ταινία αν ένιωθε ότι ήταν σημαντικό να το κάνει. Ακτιβίστρια και πολιτικοποιημένη, το 2005 η Anne ταξίδεψε στην Καμπότζη για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ - πρωτοβουλία της Αντζελίνα Τζολί - "A Moment in the World", που απεικονίζει τη ζωή σε διάφορα μέρη του πλανήτη την ίδια στιγμή, ενώ είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης Women's Network, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως. Τέλος, παρουσίασε την 83η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με το φίλο της Adam Shulman
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Anne Hathaway είναι περισσότερο γνωστή για τη μακρόχρονη σχέση της με τον ιταλοαμερικανό επιχειρηματία και απατεώνα Raffaello Follieri, τον οποίο χώρισε όταν αναμείχθηκε σε μια σειρά από σκάνδαλα με αδίστακτες επαγγελματικές συμφωνίες. Ο πρώην αρραβωνιαστικός της της έστελνε γράμματα από τη φυλακή στα οποία την παρακαλούσε να τον περιμένει έτσι ώστε να τα ξαναβρούν όταν βγει από τη φυλακή και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Τέλος, σήμερα η Anne έχει σχέση με τον ηθοποιό Adam Shulman.






Μάθετε τα πάντα για τον Batman Christian Bale: Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 16-22 Αυγούστου


της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Dark Knight Rises - Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή και κινηματογραφικός Batman Christian Bale ανήκει στη λίστα του αντρικού περιοδικού «Esquire» με τους πιο καλοντυμένους άντρες του κόσμου. Ο ηθοποιός κέρδισε το ρόλο του αδερφού του πρωταγωνιστή στην ταινία «The Fighter» επειδή ο Brad Pitt και ο Matt Damon αρνήθηκαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την ίδια περίοδο ενώ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία. Ο Christian εκνεύριζε φοβερά τους συμπρωταγωνιστές του στα γυρίσματα γιατί επέμενε συνέχεια να υποδύεται το χαρακτήρα της ταινίας και να αρνείται να είναι ο εαυτός του ακόμα και μετά το τέλος των γυρισμάτων. Μάλιστα οι θαυμαστές του δεν τον γνώριζαν με την αδυνατισμένη εικόνα που είχε καθώς προετοιμαζόταν για το ρόλο του εθισμένου στα ναρκωτικά μποξέρ Dickie EklundΑναγκάστηκε να φάει ζωντανά σκουλήκια για το ρόλο του ως Dieter Dengler, τον μόνο Αμερικανό φυλακισμένο πολέμου που δραπέτευσε ποτέ, στην ταινία «RESCUE DAWN». Προτάθηκε από τη Winona Ryder για τον πολυπόθητο ρόλο του Laurie στην ταινία «LITTLE WOMEN». Λέει ότι η εξαντλητική δίαιτα που έκανε για την ταινία «THE MACHINIST», κατά την οποία έτρωγε μόνο μια κονσέρβα τόνο και ένα μήλο την ημέρα τον έκανε να νιώθει πολύ καλύτερα. Μάλιστα έχασε το 1/3 του βάρους του για το ρόλο του στην ταινία το 2004. Ωστόσο, ήταν τόσο αποφασισμένος να παχύνει για να παίξει τον Batman στην ταινία «BATMAN BEGINS» μόλις 6 εβδομάδες μετά το «THE MACHINIST», που έτρωγε συνέχεια παγωτά και πίτσες. Με το «BATMAN BEGINS», ο Bale έγινε ο 7ος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Batman/ Bruce Wayne και ο μόνος μετά τον Adam West που είχε το ίδιο ακριβώς ύψος με τον ήρωα σύμφωνα με το κόμικς. Προτάθηκε από τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Mary Harron και τον συγγραφέα Bret Easton Ellis για να πρωταγωνιστήσει στο «AMERICAN PSYCHO» το 2000. Θεωρήθηκε από τα media ως ο πρώτος πρωταγωνιστής της ταινίας που έχασε το ρόλο από το Leonardo DiCaprio και μετά τον ξαναπήρε πίσω. Προσεχώς θα πρωταγωνιστήσει στο νέο project του σκηνοθέτη Terrence Malick. Τέλος, ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν θα υποδυθεί ξανά τον Batman μετά την ταινία «The Dark Knight Rises».

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Christian Bale; Ο πρώτος του ρόλος στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1983 σε ηλικία 9 ετών σε ένα βρετανικό διαφημιστικό των δημητριακών Pac-Man. Παραδέχεται ότι νιώθει πολύ άνετα στα γυρίσματα των ταινιών που συχνά τον παίρνει ο ύπνος. Έχει μια αφύσικη ευκολία να μαθαίνει προφορές. Μάλιστα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την ίδια προφορά σε καμία ταινία του. Λέει ότι δεν θα παίξει ποτέ σε ρομαντική κομεντί γιατί δεν τις βρίσκει καθόλου αστείες. Προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μένει σε ένα μικρό σπίτι στο Los Angeles. Μάλιστα είναι τόσο απρόθυμος να υιοθετήσει ένα πολυτελές lifestyle που απέρριψε την ευκαιρία να μείνει σε μια πολυτελή villa στο Wisconsin ενώ γύριζε την ταινία «PUBLIC ENEMIES». Ξέρει άψογα να ιππεύει και του αρέσει πολύ να διαβάζει. Μάλιστα βασίζει την επιτυχία που έχει ως ηθοποιός στα μοναδικά προσόντα του στην ιππασία. Τέλος, είναι μέλος σε πολλές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Greenpeace και η WWF.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του Sibi Blazic
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Christian Bale στις 29 Ιανουαρίου του 2000 παντρεύτηκε το μοντέλο, make-up artist και προσωπική βοηθό της Winona Ryder, μέσω της οποίας μάλιστα και τη γνώρισε, Sibi Blazic και έχουν 1 κόρη, την Emmeline, η οποία γεννήθηκε το 2005 στη Santa Monica της California. Τέλος, από το 1992 ο ηθοποιός μένει μόνιμα στο Los Angeles.

Με την κόρη του Emmeline





Πρωταγωνιστές της εβδομάδας: Gary Oldman Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!!!!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Dark Knight Rises - Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή Gary Oldman ανήκει στο νούμερο 72 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ερμηνεία του ως Sid Vicious στην ταινία «SID AND NANCY» το 1986 ανήκει στο νούμερο 62 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Βραβεύτηκε με το London Critics Circle Theatre Award, γνωστό ως Drama Theatre Award καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «The Pope's Wedding». Η αδερφή του, Laila Morse, είναι επίσης ηθοποιός και έπαιξε στην ταινία «Nil by Mouth» που αποτελεί και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Παρά τις πάρα πολύ καλές κριτικές που έχει λάβει για τις ερμηνείες του, δεν έχει ποτέ κερδίσει υποψηφιότητα για Oscar. Έχει υποδυθεί μια μεγάλη ποικιλία από ρόλους, ο καθένας από τους οποίους απαιτεί και μια διαφορετική προφορά. Αν και έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υποδυόμενος ψυχωτικούς και σαδιστικούς χαρακτήρες, αποφάσισε να αφήσει αυτήν την εικόνα και να υποδυθεί πιο αγαπητούς και συμπαθητικούς χαρακτήρες όπως οι Sirius Black στο «HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN» το 2004, «HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE» το 2005 και «HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX» το 2007 και Jim Gordon στο «BATMAN BEGINS» το 2005. Όπως ο Ian McKellen, ο ηθοποιός έχει υποδυθεί πολύ δημοφιλείς ρόλους σε μεταφορές στη μεγάλη οθόνη αγαπημένων cult μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας και κόμικς.

Εμφανίστηκε ως James Gordon στις ταινίες «BATMAN BEGINS» το 2005 και «Ο Σκοτεινός Ιππότης» το 2008 και στο ρόλο του Sirius Black σε 3 sequels του HARRY POTTER. Μάλιστα λέει ότι είναι πολύ φίλος με τον πρωταγωνιστή του HARRY POTTER, Daniel Radcliffe, τον οποίο μάλιστα τσίμπησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έτσι ώστε η κραυγή του να είναι αληθινή σε μια συναισθηματική σκηνή της ταινίας. Έπρεπε να χάσει κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του ως Sid Vicious στην ταινία «SID AND NANCY» το 1986, αλλά έχασε τόσα πολλά που κατέληξε στο νοσοκομείο. Στην ταινία «DRACULA» το 1992 η φωνή του Prince Vlad που βγάζει μια κραυγή ενώ οδηγεί το σπαθί του μέσα στο σταυρό δεν είναι η φωνή του Oldman. Ο Lux Interior, τραγουδιστής του punk συγκροτήματος «The Cramps» έγραψε την κραυγή η οποία προστέθηκε στη σκηνή. Ήταν υποψήφιος για Saturn Award β’ αντρικού ρόλου για την ταινία «LOST IN SPACE» το 1999. Αποχώρησε από την ταινία «STAR WARS: REVENGE OF THE SITH» γιατί όπως είπε, γυρίστηκε χωρίς να σέβεται τους κανόνες της ένωσης Screen Actor's Guild, που είναι το Σωματείο ηθοποιών της Αμερικής. Υποδυόμενος το ρόλο του Mason Verger στην ταινία «HANNIBAL» το 2001 ήθελε να μπει το όνομά του στους πρωταγωνιστές μαζί με τους Anthony Hopkins και Julianne Moore. Όταν οι παραγωγοί αρνήθηκαν δεν ήθελε να μπει το όνομά του καθόλου στους συντελεστές κατά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους. Τραγούδησε το «I Wanna Be Your Dog» και το «My Way» του Frank Sinatra στο soundtrack της ταινίας «SID AND NANCY». Έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς ηθοποιούς, όπως οι Ryan Gosling και Shia LaBeouf. Έχει συλληφθεί γιατί οδηγούσε μεθυσμένος στο L.A. με συνοδηγό τον επίσης ηθοποιό Kiefer Sutherland αλλά αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα.

Trivia

Τα προβλήματα του Gary Oldman με το αλκοόλ ήταν πολύ γνωστά στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μπήκε στο Marworth treatment facility στο Waverly Township της Πενσυλβανίας για αποτοξίνωση από το αλκοόλ το 1993. Ο ηθοποιός αναγνώριζε το πρόβλημά του και μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό του αλκοολικό σε φάση θεραπείας σε μια συνέντευξή του στον Charlie Rose το 2001. Η πρώην σύζυγός του Donya Fiorentino τον κατηγόρησε ότι έπαιρνε και ναρκωτικά και μάλιστα ότι αυτός ήταν η αιτία του δικού της εθισμού. Σήμερα, ο ηθοποιός ζει μια ήρεμη ζωή μακριά από το αλκοόλ και αποδίδει την επιτυχία του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, τους οποίους έχει πολλές φορές επαινέσει δημόσια.


Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Gary Oldman την κρατάει κρυφή από τα media και λέει: «Το να είσαι διάσημος, είναι μια άλλη καριέρα. Και δεν έχω καθόλου όρεξη και ενέργεια για να την ακολουθήσω». Ο ηθοποιός έχει παντρευτεί 4 φορές: Τη Lesley Manville από το 1987 ως το 1990. Το 1994 έκανε σχέση με την ηθοποιό Isabella Rossellini, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «IMMORTAL BELOVED». Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η Uma Thurman από το 1990 ως το 1992 και η τρίτη η Donya Fiorentino από το 1997 ως το 2001, την οποία γνώρισε στην κλινική αποτοξίνωσης. Είχε επίσης, σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό Ailsa Marshall από το 2002 έως το 2005.

Με τη σύζυγό του Alexandra Edenborough
Την Πρωτοχρονιά του 2008, ο ηθοποιός παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του, μουσικό Alexandra Edenborough, η οποία είναι 19 χρόνια μικρότερή του, σε μια μυστική τελετή στην California. Τέλος, έχει 3 γιους: έναν από το γάμο του με τη Manville και δύο από το γάμο του με τη Donya Fiorentino.