Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Promised Land" Matt Damon! Θέλω να τα μάθω όλα!



της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Promised Land - Η Γη της Επαγγελίας Matt Damon ανήκει στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood. Ο ηθοποιός έφυγε από το Πανεπιστήμιο του Harvard λίγο πριν την αποφοίτηση για να γίνει ηθοποιός και είχε τις πρώτες εμπειρίες του στην υποκριτική στο "American Repertory Theatre" καθώς επίσης και σε διάφορα άλλα θέατρα της Βοστώνης. Λέει ότι του προσφέρονται πάντα ρόλοι που απορρίπτει ο φίλος του Brad Pitt αλλά δεν τον πειράζει. Μάλιστα λέει ότι κουράστηκε να τον κερδίζουν συνέχεια οι συμπρωταγωνιστές του στο «OCEAN'S 13» George Clooney και Brad Pitt στις ψηφοφορίες για τους πιο sexy άντρες. Θαυμάζει τον Clint Eastwood και θέλει πάρα πολύ να έχει την επιτυχημένη καριέρα του ενώ λέει ότι ο Mickey Rourke του έδωσε τις συμβουλές που χρειαζόταν για να πετύχει στο Hollywood. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την Pearl Street Productions μαζί με τον κολλητό του Ben Affleck και τον Chris Moore. Ο ηθοποιός είναι οπαδός της ομάδας baseball της Βοστόνης, Boston Red Sox. Μάλιστα όταν η ομάδα κέρδισε το World Series του 2007, ο ηθοποιός ήταν ο αφηγητής του αναμνηστικού DVD που κυκλοφόρησε για το event. Λατρεύει να παίζει poker και μάλιστα έχει συμμετάσχει σε αρκετά World Series of Poker events. Μάλιστα έχασε $25,000 στο WSOP όταν έκανε έρευνα για το ρόλο του ως ο επαγγελματίας παίκτης του poker Mike McDermott στην ταινία «Rounders» το 1998.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Matt Damon; Ξεκίνησε μαθήματα boxing για να χάσει τα κιλά που πήρε για να υποδυθεί το ρόλο του στην ταινία "THE INFORMANT». Μάλιστα φοβήθηκε ότι θα χάσει και το ρόλο του πιο σέξι άντρα εν ζωή που του χάρισε το περιοδικό People επειδή πήρε κιλά. Του πήρε 6 μήνες για να μάθει τη νοτιοαφρικανική προφορά πριν παίξει το ρόλο του παίκτη του rugby Francois Pienaar στην ταινία «INVICTUS», για την οποία ήταν και υποψήφιος για Oscar β’ αντρικού ρόλου. Δούλευε ως μπάρμαν για να τελειοποιήσει το ρόλο του ως Rudy Baylor στην ταινία «THE RAINMAKER». Ξύρισε το κεφάλι του για την ταινία «THE BROTHERS GRIMM» το 2005. Έχασε τρία κιλά και έμαθε να παίζει πιάνο για το ρόλο του στην ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος RIPLEY». Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Matt Murdock/Daredevil στην ταινία «DAREDEVIL» το 2003, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο κολλητός του Ben Affleck. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο blockbuster «AVATAR», τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Sam Worthington και το ρόλο του Harvey Dent στην ταινία «The Dark Knight» το 2008, τον οποίο υποδύθηκε ο Aaron Eckhart. Πρόσφατα απέρριψε την προσφορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που του προσφέρθηκε για να υποδυθεί τον super κατάσκοπο Jason Bourne στην τέταρτη ταινία και πρότεινε τους Russell Crowe ή Denzel Washington ως αντικαταστάτες του. Έκανε μια guest εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής κωμωδίας της Tina Fey για το NBC «30 Rock». Συμφώνησε με την New Regency Films να τον δοκιμάσουν για το ρόλο του τελευταίου Robert F. Kennedy στην βιογραφική ταινία του Evan Thomas "Robert Kennedy: His Life”. Πρωταγωνίστησε με τον Jude Law στο μεταφυσικό θρίλερ του Steven Soderbergh «CONTAGION», ενώ μαζί με τον Brad Pitt δάνεισαν τις φωνές τους στους χαρακτήρες της ταινίας κινουμένων σχεδίων «HAPPY FEET 2». Τέλος, το 2010 τον είδαμε να υποδύεται τον George Lonegan,  έναν Αμερικανό υπάλληλο γραφείου που αισθάνεται να έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη ζωή μετά θάνατον στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Hereafter».

Προσεχώς, θα συνεργαστεί ξανά μετά την τριλογία «Ocean’s 11» με τον διάσημο σκηνοθέτη Steven Soderbergh στην δραματική τηλεταινία «Behind the Candelabra: The secret life of Liberace», που αφορά στη ζωή του πιανίστα και τραγουδιστή Liberace, τον οποίο θα υποδυθεί ο Michael Douglas ενώ ο Matt Damon θα υποδυθεί τον εδώ και χρόνια συνεργάτη του Liberace Scott Thorsen, με τον μάλιστα φημολογούνταν ότι είχε δεσμό. Την τηλεταινία θα δούμε μέσα στο 2013. Επίσης, προσεχώς θα τον δούμε και στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Elysium» του Neill Blomkamp, όπου θα πρωταγωνιστήσει πραγματικά αγνώριστος στο ρόλο του Max στο πλευρό της Jodie Foster. 2159 και μονάχα δύο κάστες ανθρώπων υπάρχουν. Η πρώτη είναι αυτή των πλουσίων που ζουν στην πόλη Ελίσιουμ, έναν διαστημικό σταθμό, χτισμένο από την εταιρία Armadyne. Οι υπόλοιποι ανήκουν στον υπερπληθυσμό της κατεστραμμένης Γης. Η κυβερνητική γραμματέας Ροντς δεν σταματάει σε τίποτα για να ενισχύσει τους αντι-μεταναστευτικούς νόμους, ώστε να διαφυλάξει την πολυτελή ζωή στην Ελίσιουμ. Αυτό, βέβαια, δεν σταματάει τον άπορο κόσμο που προσπαθεί να μπει στην πόλη με κάθε πιθανό τρόπο. Όταν ένας άτυχος πρώην απατεώνας, ο Μαξ, στριμώχνεται, δέχεται να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή, όχι μόνο για να γλυτώσει τη δική του ζωή, αλλά και να φέρει ισορροπία σε αυτούς τους πολωμένους κόσμους. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 9 Αυγούστου του 2013.

Ο Matt Damon είναι ευρέως γνωστός για το ανθρωπιστικό του έργο, στο οποίο λέει ότι τον ενέπνευσε ο Γκάντι. Μαζί με τον Gary White ήταν ο ιδρυτής του H2O Africa Foundation, μιας φιλανθρωπικής ομάδας της εκστρατείας Running the Sahara, η οποία συνεργάστηκε με τον οργανισμό WaterPartners και δημιούργησαν τον Ιούλιο του 2009 τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Water.org με σκοπό την προσφορά καθαρού και ασφαλούς πόσιμου νερού σε μερικές από τις πιο φτωχές κοινότητες της γης. Ο ηθοποιός μαζί με τους George Clooney, Brad Pitt, Don Cheadle, David Pressman και Jerry Weintraub είναι ένας από τους ιδρυτές του «Not On Our Watch Project», ενός οργανισμού που αφυπνίζει την κοινή γνώμη και ερευνά τρόπους για το σταματημό ή την πρόληψη μαζικών φρικιαστικών και αποτρόπαιων ενεργειών, όπως αυτές στο Darfur. Ο ηθοποιός είναι επίσης, υποστηρικτής της «ONE Campaign», μιας εκστρατείας με στόχο την καταπολέμηση του AIDS και της φτώχειας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Μάλιστα εμφανίστηκε στις έντυπες και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της εκστρατείας. Επίσης, ο Matt Damon είναι πρέσβης καλής θέλησης του «OneXOne», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ο οποίος υποστηρίζει, προστατεύει και βελτιώνει τις ζωές των παιδιών πρωτίστως στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κι έπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, είναι εκπρόσωπος του «Feeding America», του μεγαλύτερου οργανισμού της Αμερικής με στόχο την καταπολέμηση της πείνας.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Matt Damon το 1997 είχε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Good Will Hunting» Minnie Driver. Ωστόσο, της ανακοίνωσε δημόσια ότι θέλει να χωρίσουν στην εκπομπή της Oprah Winfrey. Έπειτα ο ηθοποιός είχε 2 χρόνια σχέση με την ηθοποιό Winona Ryder με την οποία χώρισε το 2000. Από το 2001 έως το 2003, είχε σχέση με την Odessa Whitmire, την πρώην personal assistant των Billy Bob Thornton και Ben Affleck, οι οποίοι και του την γνώρισαν.

Matt και Luciana happily ever after
Ωστόσο, το 2003 στα γυρίσματα της ταινίας «Stuck on You» στο Miami, στην οποία πρωταγωνιστούσε, ο ηθοποιός γνώρισε την Luciana Bozán Barroso, μια σερβιτόρα από την Αργεντινή και φήμες λένε ότι αυτή ήταν ο λόγος για τον οποίο χώρισε με την Odessa Whitmire. Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή στο Marriage Bureau του Manhattan, δίπλα στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, 2 χρόνια αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου του 2005. Ο Matt Damon έγινε επίσημα πατριός της κόρης της Luciana, Alexia από τον προηγούμενο γάμο της. Το ζευγάρι έχει μαζί 3 κόρες, την Isabella και την Gia Zavala Damon, που γεννήθηκαν στο Miami της Florida και τη Stella Zavala Damon, που γεννήθηκε το 2010 στη Νέα Υόρκη. Από το 2011 ο ηθοποιός μένει μαζί με την οικογένειά του στο Manhattan. Τέλος, πιέζει τους διάσημους συναδέρφους του στο Hollywood να σταματήσουν να βγαίνουν με διάσημες γυναίκες γιατί, όπως λέει, νιώθει άσχημα που η γυναίκα του δεν έχει σχέση με το χώρο και παλιά ήταν σερβιτόρα.. Ουπς!


Δείτε όλα τα gossip για τον Matt Damon, φωτογραφίες, videos και trailers από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS 102  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου