Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αφιέρωμα στην 85η Απονομή των βραβείων Oscar 2013 - The 85th Academy Awards 2013 Tribute


της Ξένιας Κουσινιώρη

Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στην 85η απονομή των βραβείων Oscar 2013! Η πρώτη απονομή των βραβείων Oscar πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου του 1929 και είχε μόνο 250 καλεσμένους! 85 χρόνια και χιλιάδες καλεσμένους μετά η 85η απονομή των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για ακόμα μια χρονιά στο Dolby Theater, πρώην Kodak Theatre, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πολλοί star του Hollywood έλαμψαν διά της παρουσίας ή της απουσίας τους, πολλές στιλιστικές εμφανίσεις ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί ενώ τα στοιχήματα που έδιναν και έπαιρναν τις προηγούμενες μέρες απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι όλα μπορούν να συμβούν στα Oscar. Ο Seth MacFarlane πήρε τα σκήπτρα από το βετεράνο στο είδος Billy Crystal και ανέλαβε ρόλο οικοδεσπότη της 85ης απονομής των βραβείων, συγκεντρώνοντας τόσο θετικές όσο και αρνητικές κριτικές. Ο Seth MacFarlane, γνωστός ως δημιουργός του δημοφιλούς animated «Family Guy» για το οποίο έλαβε και δύο Emmy, έκανε πρόσφατα το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την κωμωδία «Ted», στην οποία υπογράφει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συμπαραγωγός αλλά και πρωταγωνιστής αφού δανείζει τη φωνή του στον αρκούδο Ted.

And the Oscar goes to...

Στο ουσιαστικό κομμάτι της βραδιάς, εκείνο των βραβεύσεων η βραδιά κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις με τα περισσότερα φαβορί να φεύγουν με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Ξεκινώντας με την κατηγορία καλύτερης ταινίας, ο Ben Affleck (photo με Jennifer Garner) ανέβηκε μετά από 15 χρόνια ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Oscar για το «Argo», που κατάφερε να ξεπεράσει τις μεγάλες παραγωγές των Steven Spielberg, Kathryn Bigelow και Ang Lee. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι παρά το γεγονός ότι στη σκηνή ήταν ο Jack Nicholson, την ανακοίνωση του νικητή έκανε ζωντανά απ’ το Λευκό Οίκο η Michelle Obama! Το «Argo» κέρδισε και το Oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου με τον Chris Terrio να ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το αγαλματάκι του καθώς και το Oscar καλύτερου μοντάζ για τον William Goldenberg. Ωστόσο, ο Ben Affleck δεν ήταν καν υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης σκηνοθεσίας, στην οποία ο Ang Lee επικράτησε των αντιπάλων του με την ταινία «Η Ζωή του Πι», η οποία κέρδισε και τα Oscar καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερων οπτικών εφέ αλλά και το Oscar καλύτερης μουσικής με τον συνθέτη Claudio Miranda να παραλαμβάνει το βραβείο του.

Στους άνδρες υποψηφίους, το τρίτο Όσκαρ στην καριέρα του κατέκτησε ο Daniel Day-Lewis για την ερμηνεία του στο «Lincoln», επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς εν ζωή, ενώ ο Christoph Waltz (photo) πρόσθεσε το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο στη συλλογή του μετά το Inglourious Basterds για την ερμηνεία του στο «Django Unchained». Το «Lincoln» κέρδισε και το βραβείο καλύτερης παραγωγής.

Στις κυρίες της βραδιάς η 23χρονη Jennifer Lawrence άφησε πίσω της άλλα φαβορί, όπως η Jessica Chastain και η Naomi Watts κερδίζοντας το Oscar καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου για το «Silver Linings Playbook» ή «Οδηγός Αισιοδοξίας», με την Anne Hathaway από την άλλη να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που την ήθελαν νικήτρια στην κατηγορία Β’ Γυναικείου ρόλου για τους «Άθλιους».

Παραπονεμένος δεν έφυγε ούτε ο Quentin Tarantino που βραβεύτηκε για το σενάριο του «Django ο Τιμωρός», αλλά ούτε και ο Michael Haneke που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με το «Amour». Το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων κέρδισε το “Brave” ενώ το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους κέρδισε το «Paperman». Το Oscar καλύτερου τραγουδιού κέρδισε φυσικά η Adele για το «Skyfall», που έντυσε την τελευταία ταινία του James Bond. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα στα 50 χρόνια James Bond παρουσίασε στην τελετή η Halle Berry ως πρώην Bond Girl. Το Oscar καλύτερων κοστουμιών κέρδισε η Jacqueline Durran για την ταινία «Anna Karenina». Το Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε το «Searching for Sugar Man» ενώ στην κατηγορία καλύτερης επεξεργασίας ήχου υπήρξε ισοπαλία κι έτσι το Oscar κέρδισαν από κοινού οι ταινίες «Skyfall» και «Zero Dark Thirty». Τέλος, το Oscar καλύτερου μακιγιάζ κέρδισαν «Οι Άθλιοι».

The Red Carpet Project!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εντυπωσιακές στιλιστικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση και συγκέντρωσαν τα φλας των φωτογράφων. Όλη η αφρόκρεμα του Hollywood παρέλασε και όπως ήταν λογικό, όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω στις λαμπερές τουαλέτες των movie stars που όπως πάντα έβαλαν τα δυνατά τους προκειμένου να πρωτοτυπήσουν με τις επιλογές τους και να κλέψουν τις εντυπώσεις. Από τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν και σχολιάστηκαν περισσότερο ήταν αναμφισβήτητα η Jennifer Hudson με την μπλε Roberto Cavalli τουαλέτα της. Η Catherine Zeta-Jones (photo) και η Jessica Chastain επέλεξαν nude-χρυσές τουαλέτες και δεν έκαναν λάθος αφού εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί, η καθεμία με το δικό της τρόπο. Η μεν Catherine με τουαλέτα Zuhair Murad μας θύμισε γιατί θεωρείται μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η δε Jessica με φόρεμα Giorgio Armani μας έκανε να αναπολήσουμε το παλιό Hollywood. Η Amy Adams προτίμησε φόρεμα Oscar de la Renta
και η Anne Hathaway, έχοντας πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada», προτίμησε τουαλέτα του οίκου. 
Και οι δύο εμφανίσεις σε αποχρώσεις του λευκού μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Τέλος, η Jennifer Garner και η Jennifer Aniston προτίμησαν έντονο χρώμα στο κόκκινο χαλί και τράβηξαν επάνω τους όλα βλέμματα. Η Jennifer Garner με τουαλέτα Gucci και η Jennifer Aniston με κόκκινη τουαλέτα Valentino. Ωστόσο, η Nicole Kidman με L'Wren Scott και η Kerry Washington με φόρεμα Miu Miu ήταν μερικές από τις καλεσμένες που δεν ξεπέρασαν τις στιλιστικές μας προσδοκίες στο κόκκινο χαλί.

Τέλος, από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς ήταν η Renne Zelweger με Carolina Herrera, η Jane Fonda με Atelier Versace, η Reese Witherspoon με Louis Vuitton, η Maria Menounos στα ροζ, με τουαλέτα Romona Keveza, η Zoe Saldana με lexis Mabille Couture φόρεμα, η Amanda Seyfried με Alexander McQueen, η Naomi Watts με Giorgio Armani Prive, η Kristen Stewart με Reem Acra και η Sandra Bullock με τουαλέτα Elie Saab. Ο μεγάλος νικητής της απονομής όσον αφορά στο στυλ είναι σίγουρα ο creative director του οίκου Dior, Raf Simons, με τις Jennifer Lawrence και Charlize Theron (photo) να κλέβουν τις εντυπώσεις στο πέρασμά τους φορώντας δημιουργίες του. Ο Alexander McQueen και ο οίκος Versace στάθηκαν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων με τις Salma Hayek και Halle Berry να τους εκπροσωπούν αντίστοιχα, ενώ μέχρι και το mega brand Η&Μ είχε χθες εκπρόσωπό του στο πιο διάσημο red carpet της χρονιάς.

Best of

Τέλος, στις καλύτερες στιγμές της απονομής θα βάζαμε την εμφάνιση του Κρίστοφερ Πλάμερ, τη Σαρλίζ Θερόν με νέο κούρεμα να χορεύει με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον Κουέντιν Ταραντίνο να ξεχνάει κάτι και να γυρίζει στο μικρόφωνο για να επαινέσει όλα τα υποψήφια σενάρια ανακηρύσσοντας τη χρονιά σε «writer's year», τη Τζένιφερ Γκάρνερ και τη Τζέσικα Τσαστέιν να παρουσιάζουν μαζί το Ξενόγλωσσο Όσκαρ, τη Σαρλίζ Θερόν δίπλα στον Ντάστιν Χόφμαν, τους «Avengers» στη σκηνή, τη Τζένιφερ Λόρενς να εύχεται χρόνια πολλά στην Εμανουέλ Ριβά, τον Μίκαελ Χάνεκε να αφιερώνει το Όσκαρ στο «κέντρο της ζωής του» τη σύζυγό του, τον Χιου Τζάκμαν να σηκώνει τη Τζένιφερ Λόρενς που σκόνταψε ανεβαίνοντας στη σκηνή και το θέμα από τα «Σαγόνια του Καρχαρία» που ακουγόταν κάθε φορά που κάποιος ευχαριστήριος λόγος κρατούσε παραπάνω από την επιτρεπόμενη διάρκεια.

Δείτε το αφιέρωμα στην 85η απονομή των βραβείων Oscar, φωτογραφίες, videos, trailers των νικητήριων ταινιών και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 103  εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου