Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της ταινίας "TRANCE" James McAvoy! Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Trance James McAvoy ανήκει στη λίστα του περιοδικού People με τους πιο sexy άντρες εν ζωή. Στην σύντομη καριέρα του μέχρι σήμερα έχει δοκιμαστεί σε μια μεγάλη ποικιλία από παραστάσεις, τηλεοπτικές δουλειές και κινηματογραφικές ταινίες, έχοντας πλέον κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους Βρετανούς ηθοποιούς.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές παραγωγές, όπως η μίνι σειρά "Band of Brothers", καθώς και σε μικρές κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το πολεμικό δράμα "Regeneration". Άρχισε να κερδίζει αναγνωρισιμότητα αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως η βραβευμένη με Emmy μίνι σειρά "Children of Dune" και η βραβευμένη με BAFTA μίνι σειρά "State of Play". Η ταινία που του χάρισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ήταν το " Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" το 2005, ενώ ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε ταινίες κάθε είδους, όπως "Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας", "Starter for 10", "Ο Πρωτάρης της Χρονιάς", "Εξιλέωση", της οποίας το σενάριο λέει ότι είναι το καλύτερο που έχει ποτέ διαβάσει, "Wanted" και "The Last Station". Λέει ότι του αρέσουν πολύ οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συμπεριλαμβανομένης της «Star Trek» το 1966. Ο ηθοποιός και η Jessica Brooks ήταν οι πρώτοι ηθοποιοί που κέρδισαν τους ρόλους του Leto II και της δίδυμης αδερφής του Ghanima Atreides αντίστοιχα στη σειρά «Children of Dune» το 2003, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Herbert αν και ο Leto και η Ghanima ήταν μόλις 9 χρονών στο μυθιστόρημα. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η ντουλάπα» το 2005, η ηθοποιός Georgie Henley, η οποία υποδύθηκε την Lucy Pevensie δεν είχε δει τον James McAvoy μεταμφιεσμένο με το κοστούμι του Mr. Tumnus πριν γυρίσουν τις σκηνές που είναι μαζί. Όταν τον είδε η έκπληξή της ήταν τεράστια και μάλιστα φοβήθηκε πάρα πολύ. Ο σκηνοθέτης Joe Wright τον ήθελε για ένα ρόλο στο ρομαντικό δράμα «Περηφάνια και Προκατάληψη» το 2005 αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Ασκήθηκε εντατικά για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση για τις σκηνές δράσης στο θρίλερ «WANTED» το 2008, όπου υποδύθηκε το ρόλο του Wesley στο πλευρό των Morgan Freeman και Angelina Jolie. Παρόλα αυτά υπέστη αρκετούς τραυματισμούς κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, μεταξύ των οποίων έναν σπασμένο αστράγαλο και ένα τραυματισμένο γόνατο. Τέλος, το 2010 τον είδαμε στη νέα σκηνοθετική δουλειά του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το ιστορικό δράμα "The Conspirator", δίπλα σε ένα all-star cast με τους Ρόμπιν Ράιτ, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Κέβιν Κλάιν και Τομ Ουίλκινσον.

Trivia

Στην ταινία "Band of Brothers"
Τι δεν ξέρετε για τον James McAvoy; Γεννήθηκε το 1979 στη Σκοτία και μεγάλωσε στη Γλασκώβη αλλά μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 20 ετών. Οι γονείς του χώρισαν όταν ο James ήταν 7 ετών και μεγάλωσε με τους γονείς της μητέρας του. Η μητέρα του έμενε μαζί τους περιοδικά ενώ με τον πατέρα του δεν έχει επικοινωνία από τα παιδικά του χρόνια. Ωστόσο, όταν ο ηθοποιός κέρδισε ένα βραβείο BAFTA ο πατέρας του δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Mirror ότι θα ήθελε πολύ να έχει επαφή με το γιο του αλλά δεν ξέρει πώς να τον βρει, πράγμα για το οποίο ο ηθοποιός αδιαφόρησε εντελώς. Ο James McAvoy φοίτησε στο καθολικό σχολείο St Thomas Aquinas Secondary στη Γλασκώβη και κατά την διάρκεια των σχολικών του χρόνων δούλευε σε ένα αρτοποιείο. Μάλιστα λέει ότι τότε ήταν τόσο φτωχός που ζούσε για πέντε χρόνια με 1200 λίρες. Αποφοίτησε από την περίβλεπτη Royal Scottish Academy of Music and Drama το 2000. Έχει μια αδερφή, την Joy McAvoy, που είναι τραγουδίστρια και μέλος του Ιρλανδικού γυναικείου συγκροτήματος «Streetside». Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ιεραπόστολος ενώ πριν ασχοληθεί με την υποκριτική ήθελε να πάει στο Ναυτικό. Λέει ότι μισεί να γυμνάζεται παρόλο που έχει ταλέντο στη γυμναστική και τα ακροβατικά. Έχει έμφυτο ταλέντο στο box, την ξιφομαχία και το rugby. Η μεγάλη του αγάπη είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλος οπαδός της Σέλτικ και μάλιστα ο ρόλος των ονείρων του είναι να υποδυθεί το μύθο της ομάδας, Jimmy Johnstone. Λέει ότι προτιμά να υποδύεται αντιπαθητικούς χαρακτήρες στις ταινίες του παρά αξιαγάπητους. Λέει ότι μισεί όταν οι fans τον ενοχλούν ακόμα και όταν πηγαίνει στην τουαλέτα. Συγκεκριμένα λέει ότι συχνά όταν πηγαίνει σε δημόσιες τουαλέτες κάθονται έξω από την πόρτα και του μιλούν.

Ο ηθοποιός έχει ασχοληθεί σε κάποιο βαθμό και με τις φιλανθρωπίες. Μάλιστα έκανε μια υπερβολικά γενναιόδωρη προσφορά σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Retrak, μια οργάνωση η οποία βοηθά τα ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά της Ουγκάντα που ζουν στο δρόμο. Επιπρόσθετα ο James McAvoy είναι VIP υποστηρικτής του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, με τον οποίο μάλιστα ταξίδεψε στην Ουγκάντα για να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για τις προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή. Ο ηθοποιός ενεπλάκη με την οργάνωση μετά τα γυρίσματα του ιστορικού δράματος «The Last King of Scotland», στην οποία πρωταγωνίστησε το 2006 και τα οποία πραγματοποιήθηκαν για αρκετούς μήνες στην Ουγκάντα. Τότε δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από αυτά που είδε κι έτσι τον Φεβρουάριο του 2007 επισκέφτηκε τη Βόρεια Ουγκάντα και ξόδεψε 4 μέρες παρακολουθώντας τις ενέργειες του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Emma King
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο James McAvoy είχε σχέση με την Σκοτσέζα ηθοποιό Emma Nielsen, γνωστή ως Emma King για 6 χρόνια μέχρι το 2003. Οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν το 1995 όταν ο ηθοποιός ήταν 16 ετών.





Με τη σύζυγό του Anne-Marie Duff
Σε ηλικία 27 ετών, τον Οκτώβριο του 2006, ο ηθοποιός παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Anne-Marie Duff, η οποία τότε ήταν 36 ετών και την οποία γνώρισε όταν δούλευαν μαζί στα γυρίσματα της σειράς «Shameless» που πραγματοποιήθηκαν στη Σκοτία. Στην ταινία μάλιστα η ηθοποιός υποδύθηκε την κοπέλα του χαρακτήρα που υποδύθηκε ο McAvoy. Αρχικά οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους από τον Τύπο και τα media. Ωστόσο, όταν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ryan Seacrest ρώτησε τον ηθοποιό κατά την διάρκεια της εκπομπής του αν θα ευχόταν να περίμενε περισσότερο καιρό πριν παντρευτεί ούτως ώστε να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερο τη φήμη του, ο James McAvoy απάντησε ότι παντρεύτηκε τη γυναίκα των ονείρων του. Οι δυο τους έχουν ένα γιο, τον Brendan, που γεννήθηκε το 2010. Μάλιστα ο ηθοποιός δεν είχε μιλήσει καθόλου στα media για τη γέννηση του γιου του ενώ αργότερα είπε ότι αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Adam στο κωμικό δράμα «50/50» που είδαμε στις οθόνες μας το 2011 καθώς φοβόταν ότι θα έχανε τη γέννηση του παιδιού του. Παρόλο που ο James McAvoy είναι οικονομικά ευκατάστατος έχει επιλέξει να διανύει μια συνεσταλμένη ζωή. Μένει με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα στο Crouch End του Λονδίνου, οδηγεί ένα Nissan Micra ενώ σπάνια βγαίνει από το σπίτι του και λέει ότι του αρέσει να μένει μέσα, να διαβάζει και να παίζει Sudoku με τη γυναίκα του.

Με τη σύζυγό του Anne-Marie Duff
Τέλος, ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να μετακομίσει στην Αμερική για τις ανάγκες μιας ταινίας, μια πρόταση που του έγινε πρόσφατα. «Δεν έχω κάνει ποτέ ταινία εκεί και η ιδέα να μετακομίσω μου φαίνεται τρελή. Οι ταινίες που ήθελα να κάνω στο παρελθόν απλά έτυχε να μην είναι στην Αμερική, πράγμα που με βόλευε. Είμαι από τη Σκοτία και έχω ήδη μετακομίσει μία φορά. Δεν θέλω να το ξανακάνω», λέει χαρακτηριστικά.


Δείτε όλα τα gossip για τον James McAvoy φωτογραφίες, videos και trailers από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS 112  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου