Σάββατο 11 Μαΐου 2013

The Call


«THE CALL» είναι το θρίλερ του σκηνοθέτη Brad Anderson που κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. Η βετεράνος χειρίστρια κλήσεων έκτακτης ανάγκης, Τζόρνταν, την οποία υποδύεται η Halle Berry, εργάζεται σ’ ένα αντικείμενο που δεν είναι για τις ασθενέστερες καρδιές: να καθοδηγεί την αγωνία του κόσμου και να σώζει ζωές. Αλλά όταν το τηλεφώνημα μιας νεαρής γυναίκας για έναν ύποπτο τελειώνει με τραγικό τρόπο, η Τζόρνταν είναι συντετριμμένη. Επανεξετάζοντας τη ζωή της, αναρωτιέται αν αυτό είναι το τελευταίο οδυνηρό τηλεφώνημα στη δουλειά της. Έχοντας δίπλα της έναν υποστηρικτικό σύντροφο, στο ρόλο του οποίου θα δούμε τον Μόρις Τσέστνατ, σκέφτεται πως ίσως ήρθε η ώρα να κάνει ένα βήμα πίσω, να χαρεί τη ζωή της και να διδάξει στους άλλους τα υπέρ και κατά του - υψηλής πίεσης- επαγγέλματός της. Η τηλεφωνική υποστήριξη που προσφέρει σε αγνώστους δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όταν μια έφηβη αμερικανίδα, η Κέισι, την οποία υποδύεται η Άμπιγκέιλ Μπρέσλιν, απάγετε από έναν κατά συρροήν δολοφόνο, στο ρόλο του οποίου θα δούμε τον Μάικλ Έκλαντ, θα καταφέρει να καλέσει το 100 από το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του δολοφόνου. Δέχεται 188 εκατομμύρια κλήσεις έκτακτης ανάγκης το χρόνο. Μία από αυτές την αφορά.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για την ταινία; Ο σεναριογράφος της ταινίας Ρίτσαρντ Ντ’ Οβίντιο πέρασε αρκετό χρόνο στο τηλεφωνικό κέντρο έκτακτων κλήσεων του Λος Άντζελες, συζητώντας με τους χειριστές των τηλεφωνικών γραμμών. Κατά την διάρκεια της έρευνάς του, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του διηγήθηκαν την ιστορία ενός κοριτσιού που την είχαν απαγάγει και κλείσει στο πορτμπαγκάζ μιας λιμουζίνας, με την αστυνομία να προσπαθεί να την εντοπίσει. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στην διάρκεια μιας ημέρας, μέσα σε λίγες ώρες. Ο υπεύθυνος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Φράνκο-Τζιάκομο Καρμπόνε, που γνωρίσαμε στην ταινία «Οι Αναλώσιμοι», κατασκεύασε το τηλεφωνικό κέντρο, στο χώρο ενός υπάρχοντος γραφείου έκτακτων κλήσεων, στο Θάουσεντ Όουκς της Καλιφόρνια. Ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος για να χωρέσει όλα τα σκηνικά της ταινίας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονταν 12 τηλεφωνεία και ένας μεγάλος αριθμός οθονών.

Η πρωταγωνίστρια του «The Call», Χάλι Μπέρι έχει κερδίσει Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Monster’s Ball». Για την ίδια ταινία κέρδισε επίσης το Βραβείο Ερμηνείας στα Βραβεία SAG, και την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπέρι είναι ένθερμη υποστηρικτής του Τζένεσι Σέντερ, ενός οργανισμού που βοηθάει θύματα οικογενειακής βίας. Έχει επίσης εργαστεί στην παναμερικανική ενημερωτική καμπάνια για τον Διαβήτη, από τον οποίο πάσχει και η ίδια.

Τέλος, ο Τζον Ντέμπνι που υπογράφει την μουσική της ταινίας ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, για τη μουσική της πολυσυζητημένης ταινίας του Μελ Γκίμπσον «The Passion of The Christ». Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπραντ Άντερσον έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές σειρές «Fringe», «The Killing», «Broadwalk Empire», «Treme». Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις ταινίες «The Machinist» και «Session 9».

Δείτε το trailer της ταινίας και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 112  εδώ

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:


Trance


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου