Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

World War Z - Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

Η πρώτη ταινία που κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα είναι η πολυαναμενόμενη περιπέτεια φαντασίας του σκηνοθέτη Marc Forster με τίτλο «World War Z» ή «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Ο απόλυτος super star Brad Pitt κι ο οραματιστής σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ, γνωστός από την ταινία «James Bond: Quantum of Solace», συνεργάζονται σε ένα τρισδιάστατο, επικά φουτουριστικό, μετα-αποκαλυπτικό blockbuster θρίλερ για γερά νεύρα και θεατές που αντέχουν να ζήσουν τη φιλόδοξη, κινηματογραφική απαρχή ενός νέου είδους απειλητικού «παγκοσμίου πολέμου Ζ», γεμάτη καθηλωτικές σκηνές και μοναδικά ρεαλιστικά εφέ. Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Όλα ξεκίνησαν από το μετα-αποκαλυπτικό βιβλίο τρόμου του Max Brooks «Ζ Παγκόσμιος Πόλεμος», το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο που έγινε δεκτό με διθυραμβικές κριτικές, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο ενικό πρόσωπο και συνιστά παράθεση μαρτυριών εκείνων που τον βίωσαν! Οι παραγωγοί Brad Pitt, Ντιν Γκάρντνερ και Τζέρεμι Κλάινερ διάβασαν το βιβλίο και ενθουσιάστηκαν. «Πέντε χρόνια πριν δεν ήξερα τίποτα περί ζόμπι. Τώρα, θεωρώ εαυτόν, ειδήμονα. Το βιβλίο του Brooks αντιμετωπίζει τα ζόμπι ως πανδημία που μεταδίδεται όπως κάθε μολυσματικός ιός. Τι γίνεται όταν όλα όσα ξέραμε καθίστανται επισφαλή; Τι θα συμβεί αν όλες οι δομές που έχουμε παραβιαστούν και αποδειχτούν ανεπαρκείς; Πώς θα επιζήσουμε;», σχολιάζει ο Brad Pitt.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, χορογράφων, χορευτών και κασκαντέρ και πολύ μακιγιάζ, προσθετικές και ειδικά εφέ έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στους χαρακτήρες των ζόμπι, με κάθε ζόμπι να είναι μοναδικό εμφανισιακά και κινησιολογικά, με το χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Χαβιέ Μπαρδέμ στην ταινία «No Country For Old Men» να αποτελεί πηγή έμπνευσης. Τέλος, η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Λονδίνο κι ακολούθησε συναυλία των MUSE που συμμετέχουν στο μουσικό κομμάτι της ταινίας με τραγούδια από το άλμπουμ τους «The 2nd Law».

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:


The Internship - Οι Καταφερτζήδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου