Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Star Trek... into Darkness

Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η πολυαναμενόμενη περιπέτεια φαντασίας του διάσημου σκηνοθέτη J.J. Abrams με τίτλο «STAR TREK INTO DARKNESS». Το καλοκαίρι του 2013 ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης Τζέι Τζέι Έιμπραμς στήνει τις κάμερες και αποτυπώνει το φετινό κινηματογραφικό γεγονός, φέρνοντάς μας μια εκρηκτική περιπέτεια επικών και για πρώτη φορά τρισδιάστατων διαστάσεων που εκτινάσσει το πιο δημοφιλές διαστημικό πλήρωμα, εκείνο του Star Trek…Into Darkness. Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Enterprise καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια απίστευτα τρομοκρατική δύναμη που εδρεύει στην ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έχοντας, ταυτόχρονα, και προσωπικά ζητήματα να λύσει, ο Κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει επικεφαλής ενός ανθρωποκυνηγητού σε έναν εμπόλεμο κόσμο για να σταματήσει ένα άτομο - όπλο μαζικής καταστροφής. Καθώς οι ήρωές μας εμπλέκονται σε ένα στρατηγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, φιλίες θα καταστραφούν και θυσίες θα πρέπει να γίνουν από τη μόνη οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το ίδιο το πλήρωμά του. Έτοιμοι;

Ο J.J. Abrams, δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών «Lost» και «Alias», αλλά και των «Mission Impossible III» και «Cloverfield», το 2009 αναβίωσε το cult franchise επιστημονικής φαντασίας του Τζιν Ρόντενμπερι «STAR TREK», που έκανε την τηλεοπτική του εμφάνιση την δεκαετία του ’60 µ’ ένα «επικό» prequel, που αφορούσε στην ενηλικίωση των δύο ηρωικών επικεφαλής του πληρώματος, Κερκ και Σποκ, και την δημιουργία της μεταξύ τους, ιδιαίτερης, φιλίας. Το αποτέλεσμα: Μια φρέσκια, διασκεδαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας απόλυτα σύγχρονη και ταυτόχρονα μελλοντολογική, που μας προετοίμαζε για ένα μέλλον για το οποίο άξιζε κανείς να παλέψει.

 2013: ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς εξελίσσει ακόμα περαιτέρω το όραμά του κι επικεντρώνεται στην ανθρώπινη πλευρά των ηρώων- τους οποίους βρίσκουμε αυτήν τη φορά πιο ώριμους και έτοιμους για προσωπικές μάχες ενηλικίωσης και σχέσεων, ηθικά διλήμματα που αφορούν στην πίστη, την εμπιστοσύνη και τις αρχές καθενός, αποδίδοντας φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα, ενώ το κοινό, για πρώτη φορά, θα απολαύσει τις περιπέτειες του θρυλικού πληρώματος σε 3D.
Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές και έντεκα ταινίες έχουν γυριστεί γύρω από τον κόσμο του Star Trek, με πρώτη το 1979 και τελευταία την ταινία του 2009. Βασικός πυρήνας όλων των ταινιών, αλλά και των τηλεοπτικών επεισοδίων, ήταν η συσπειρωμένη ομάδα ανθρώπων και η ικανότητά τους να είναι ζεστοί, ανθρώπινοι και ρεαλιστές, μαχόμενοι, με χιούμορ και αισιοδοξία, για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή είναι η ουσία και στην ταινία αυτή, όπου οι ήρωές μας ενηλικιώνονται, μονάχα που το αποτέλεσμα οπτικά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και τεχνολογικά άρτιο δημιουργώντας την κατάλληλη αισθητικά ψευδαίσθηση. Και σ’ αυτήν την ταινία για μια ακόμα φορά ο σκηνοθέτης Τζέι Τζέι Έιμπραμς έκανε την πλειοψηφία των γυρισμάτων σε φυσικούς χώρους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ρεαλιστικό. Υποδυόμενος τον ορμητικό, αντικομφορμιστή νέο που αναζητά την ταυτότητά του και τον προορισμό του στον κόσμο, με άλλα λόγια στο ρόλο του κυβερνήτη Κερκ, και αυτήν τη φορά βρίσκουμε τον ανερχόμενο Κρις Πάιν, που στην ταινία αυτή ξεκινά μια αποστολή εκδίκησης η οποία καταλήγει να είναι μια αμφισβήτηση της αξίας και της επάρκειάς του ως κυβερνήτης. Ο Ζάκαρι Κουίντο, που γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά «Heroes», υποδύεται και πάλι το Δρα Σποκ, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες, αλλά και τη σχέση φιλίας του με τον Κερκ. Ο Βρετανός κωµικός και σεναριογράφος των παγκόσμιων εισπρακτικών εκπλήξεων Hot Fuzz και Shaun of the Dead Σάιμον Πεγκ επανέρχεται στο ρόλο του διακτινιστή Σκότι και η Ζόι Σαλντάνα σε εκείνον της εξωτικής Οχόρα. Ακόμα, ο Καρλ Ούρμπαν υποδύεται και πάλι το γιατρό του σκάφους που κινείται περισσότερο με γνώμονα το συναίσθημα και τον ανθρώπινο παράγοντα παρά με τη λογική που χαρακτηρίζει τον Σποκ, ο Τζον Τσο τον Σούλου και ο Άντον Γιέλτσιν τον Τσέχοφ. Επίσης, ο Μπρους Γκρίνγουντ κάνει και πάλι μια χαρακτηριστική εμφάνιση. Το καστ συμπληρώνουν και new entries, όπως οι Άλις Ιβ, Πίτερ Ουέλερ και ο Μπένεντικτ Κούμπερμπατς στο ρόλο του παγερά μυστηριώδους, διαγαλαξιακού τρομοκράτη! Τέλος, στα κοστούμια βρίσκουμε το γνωστό σχεδιαστή από τις ταινίες «Blade Runner», «I Am Legend», «Mr. & Mrs. Smith», «Fight Club», «Miami Vice» και «Star Trek» Michael Kaplan.

Δείτε το trailer της ταινίας και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 121  εδώ

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

The Company you keep - Ο Κανόνας της Σιωπής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου