Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας και κινηματογραφικό Riddick Vin Diesel!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Το 1999, όταν ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Τουόχι αναθέτει στον σχετικά άγνωστο ηθοποιό ονόματι Βιν Ντίζελ το ρόλο του δραπέτη κατάδικου Ρίτσαρντ Μπ. Ρίντικ στην τρομακτική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2000, «Απέραντο Σκοτάδι», ούτε ο σκηνοθέτης ούτε ο ηθοποιός γνώριζαν ότι η μικρή αυτή ταινία θα είχε την τεράστια απήχηση που γνώρισε από την κυκλοφορία της. Μετά από αυτήν την επιτυχία, οι δυο τους ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους το 2004 με την θεαματική συνέχεια, «Τα Χρονικά του Σκότους», στην οποία ο ηθοποιός ήταν και παραγωγός. Ο Βιν Ντίζελ παραδέχεται ότι ο στωικός, παρεξηγημένος κακός είναι εδώ και καιρό ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες του. «Ερωτεύτηκα το ρόλο στο χαρτί επειδή ο Ρίντικ είναι ένας καλοδουλεμένος χαρακτήρας και ένας αληθινός αντιήρωας. Ο κόσμος ταυτίζεται με τις δοκιμασίες του και γι’ αυτό έλκονται από εκείνον. Ταυτίζονται με τον προδικασμένο, αποκλεισμένο, εγκαταλελειμμένο και υποτιμημένο, αισθήματα που όλοι έχουμε σε κάποιο βαθμό. Το γεγονός ότι ο Ρίντικ μπορεί να ανταπεξέλθει μέσα από την δράση είναι κάτι που οι άνθρωποι δέχονται ευπρόσδεκτα», λέει χαρακτηριστικά.

Τι δεν ξέρετε για τον Vin Diesel; Πριν γίνει ηθοποιός δούλευε ως προμηθευτής ποτών στη Νέα Υόρκη στα διάσημα clubs Tunnel και Mars, ως πωλητής telemarketing, πωλώντας λάμπες και ως θυρωρός. Μεγάλωσε με την αστρολόγο και ψυχίατρο μητέρα του και τον πατριό του στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης και δεν γνώρισε ποτέ το βιολογικό του πατέρα. Έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Paul Vincent, που είναι συντάκτης κειμένων κινηματογράφου. Όταν ήταν έφηβος, έκανε breakdancing. Ξεκίνησε την καριέρα του όταν τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο οποίος όταν τον είδε στην ταινία «MULTI FACIAL» αποφάσισε να τον επιλέξει για την επόμενη ταινία του, το «SAVING PRIVATE RYAN» στο ρόλο του καταδικασμένου Ιταλο- αμερικάνου Caparzo. Ο Vin Diesel που έγινε μέλος της a-list των ηθοποιών το 2001 μετά την επιτυχία του «FAST AND FURIOUS», ήταν τόσο πεπεισμένος ότι θα γίνει διάσημος που δεν έπαιζε ποτέ τυχερά παιχνίδια ακόμα και όταν δούλευε ως θυρωρός σε casino. Πριν γίνει αναγνωρισμένος ηθοποιός, ο Vin ξεκίνησε στο Hollywood δημιουργώντας τη δική του ταινία καθώς δεν του προσέφεραν ρόλους. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την One Race Productions, τα Tigon Studios και την δισκογραφική εταιρεία Racetrack Records. Έχει πει σε συνεντεύξεις του ότι του αρέσει η Yoga, το Snow boarding, το Playstation, τα βιβλία κόμικς, οι κλασσικές ταινίες και η Ιταλική κουζίνα.

Ο Vin Diesel ήταν υποψήφιος για να παίξει στο πλευρό του Ben Affleck στην ταινία «REINDEER GAMES» το 2000 αλλά έφυγε από την παραγωγή αμέσως μετά την έναρξη των γυρισμάτων καθώς είχε σημαντικές διαφωνίες με το σκηνοθέτη John Frankenheimer. Τα Revolution Studios τον ήθελαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «HELLBOY» το 2004, αλλά ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro πίστευε ότι ο Ron Perlman ήταν η τέλεια επιλογή για το ρόλο και δήλωσε ότι δεν θα σκηνοθετούσε την ταινία αν ο Perlman δεν ήταν στο cast. Είχε αρχικά επιλεγεί για το ρόλο του φαλακρού δολοφόνου Agent 47 στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της τηλεοπτικής σειράς «Hitman», αλλά τα σχέδια της παραγωγής άλλαξαν και ο Timothy Olyphant πήρε το ρόλο. Αρνήθηκε να υποδυθεί ξανά το ρόλο του Dom Toretto στο sequel «THE FAST AND THE FURIOUS» γιατί δεν του άρεσε η πρώτη ταινία. Φήμες λένε ωστόσο, ότι το υπέρογκο ποσό που ζήτησε ως μισθό για να παίξει στο sequel ήταν αυτό που του στέρησε το ρόλο. Είναι πεπεισμένος ότι ένα sequel της ταινίας «ΧΧΧ» θα ήταν πολύ πιο επιτυχημένο. Τα αφεντικά της General Motors' Pontiac division μάλιστα, εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από τη νέα ταινία δράσης του που σχεδίασαν ένα super αυτοκίνητο για το επόμενο sequel της ταινίας. Οι φακοί επαφής που φορούσε για να παίξει το Riddick στην ταινία «PITCH BLACK» το 2000 δεν έβγαιναν μετά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων και χρειάστηκε να περάσουν 3 ώρες για να έρθει ειδικός στο χώρο. Τέλος, ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Matt Murdock/Daredevil, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Ben Affleck.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με την Maria Menounos
«Δεν πρόκειται ποτέ να βγω σε ένα εξώφυλλο περιοδικού όπως κάνουν άλλοι ηθοποιοί. Ακολουθώ την τακτική της σιωπής όπως οι Harrison Ford, Marlon Brando, Robert De Niro και Al Pacino», λέει χαρακτηριστικά για την προσωπική του ζωή. Είχε ένα φλερτ με την αμφιλεγόμενη ηθοποιό και reality-TV star Anna Nicole Smith γιατί λέει ότι πάντα του άρεσαν τα αστέρια του trash. Είχε σχέση με την Ελληνίδα Maria Menounos, όταν αυτή ήταν δημοσιογράφος στο Entertainment Tonight, την οποία μάλιστα λένε ότι κυνηγούσε αδυσώπητα μέχρι να κάνουν σχέση.

Με την Michelle Rodriguez
Γύρω στο 2001, ο Vin Diesel έβγαινε με τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Fast and Furious» και κινηματογραφική Λέτι Michelle Rodriguez.






Με την οικογένειά του
Σήμερα έχει σχέση με το μοντέλο από το Μεξικό και μητέρα των 2 παιδιών του, Paloma Jimenez.









Δείτε όλα τα gossip για τον Vin Diesel, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 1  εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου