Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας και κινηματογραφικό Captain Phillips Tom Hanks!


της Ξένιας Κουσινιώρη


Ο Tom Hanks ανήκει στο νούμερο 6 της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood. Η ερμηνεία του ως Josh Baskin στην ταινία «BIG» το 1988 ψηφίστηκε στο νούμερο 15 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Ο gay χαρακτήρας Andrew Beckett που υποδύθηκε στην ταινία «PHILADELPHIA» ανήκει στο νούμερο 49 της λίστας του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τους 100 καλύτερους Ήρωες και Περιθωριακούς τύπους. Η ερμηνεία του ως Chuck Noland στην ταινία «Ο Ναυαγός» ψηφίστηκε στο νούμερο 46 και αυτή του Forrest Gump στο νούμερο 43 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Μετά από μια guest εμφάνιση στην ταινία «HAPPY DAYS» το 1974, ο παραγωγός Ron Howard του ζήτησε να διαβάσει το σενάριο για ένα μικρό ρόλο στην ταινία «SPLASH» το 1984 όπου και πήρε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Joel στο «RISKY BUSINESS» το 1983, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Tom Cruise. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Peter Pan στην ταινία «HOOK» το 1991. Πήρε 30 κιλά για το ρόλο του στην ταινία «A LEAGUE OF THEIR OWN» το 1992. Λέει ότι σ’ αυτό τον βοήθησε πολύ ένα κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen που ήταν δίπλα στο σπίτι του. Έχασε 12 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του στην ταινία «PHILADELPHIA» το 1993. Στο «FORREST GUMP» το 1994, ο μικρότερος αδερφός του Jim, τον ντουμπλάρει σε πολλές από τις σκηνές που τρέχει.


Με το γιο του Colin Hanks!
Ο Tom Hanks συμφώνησε ότι θα γύριζε την ταινία «FORREST GUMP» μόνο αν όλα τα γεγονότα που συνέβαιναν ήταν αληθινά. Αντέγραψε την προφορά του στην ταινία από το μικρό αγόρι που έπαιξε το νεαρό Forrest, το οποίο μιλούσε έτσι στην πραγματικότητα. Στην ταινία επίσης, το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά στο σχολικό λεωφορείο είναι η κόρη του Elizabeth. Ήταν η πρώτη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Michael Keaton στο ρόλο του Batman στην ταινία «BATMAN FOREVER» το 1995. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Larry Flynt στην ταινία «THE PEOPLE VS. LARRY FLYNT». Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Zephram Cochrane στην ταινία «STAR TREK: FIRST CONTACT» το 1996. Ζήτησε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «JERRY MAGUIRE»

του Cameron Crowne, τον οποίο όμως υποδύθηκε ο Tom Cruise.
Ο Tom Hanks γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την οικογένειά του "πληγωμένη", αφού οι γονείς του χώρισαν γρήγορα, αφήνοντάς τον να μεγαλώνει με ανάδοχες οικογένειες. Είναι απόγονος της Nancy Hanks, της μητέρας του πρώην προέδρου της Αμερικής Abraham Lincoln αλλά ο ίδιος λέει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί προτιμά να περνάει τα μηνύματά του μέσω της υποκριτικής. Πουλούσε popcorn και ξηρούς καρπούς στο Oakland Coliseum όταν ήταν έφηβος ενώ πριν γίνει ηθοποιός δούλευε ως αχθοφόρος σε ένα ξενοδοχείο και έχει μεταφέρει τις αποσκευές πολλών celebrities, όπως οι Cher και Bill Withers.

Ένα από τα παιδικά του όνειρα ήταν να γίνει αστροναύτης. Έφτασε κοντά σ’ αυτό όταν έπαιξε τον Jim Lovell στην ταινία «APOLLO 13». Μάλιστα επισκέφτηκε το U.S. Space and Rocket Center Space Camp και εκπαιδεύτηκε στους προσομοιωτές πριν ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας. Η παραγωγή της ταινίας «Ο Ναυαγός» το 2000 σταμάτησε για ένα χρόνο έτσι ώστε ο ηθοποιός να μπορέσει να χάσει 50 κιλά και να μακρύνει τα μαλλιά του για τις ανάγκες των σκηνών που περνά στο έρημο νησί. Ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με το σενάριο του γιου του Colin για την ταινία «THE GREAT BUCK HOWARD» το 2008, που αποφάσισε ότι ήθελε να παίξει τον κινηματογραφικό του πατέρα πάση θυσία. Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως ο ηθοποιός του οποίου οι ταινίες αποφέρουν συνέχεια τζίρο πάνω από $100 εκατομμύρια. Ο ρόλος των ονείρων του είναι να υποδυθεί τον James Bond. Έλαβε το βραβείο Life Achievement του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, το οποίο του παρέδωσε ο Steven Spielberg και μάλιστα ήταν ο νεαρότερος ηθοποιός που έλαβε ποτέ το βραβείο. Τέλος, ο Tom Hanks βραβεύθηκε από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, για την προσφορά του στην ταινία "Η διάσωση του Στρατιώτη Ryan".

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του Rita Wilson
Ο Tom Hanks ήταν παντρεμένος για 9 χρόνια με την Αμερικανίδα ηθοποιό Samantha Lewes με την οποία έχει 2 παιδιά, τον ηθοποιό Colin Hanks και την Elizabeth Ann. Η σύζυγός του ωστόσο, πέθανε από καρκίνο. Το 1988, παντρεύτηκε την ηθοποιό και παραγωγό Rita Wilson και μαζί έχουν 2 γιους. Η καταγωγή της γυναίκας του μάλιστα, είναι ελληνική, από την πλευρά της μητέρας της και το βαφτιστικό της όνομα είναι Μαργαρίτα. Ο ηθοποιός τέλος παραδέχτηκε ότι είχε παράλληλη σχέση με τη Rita Wilson ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο Samantha Lewes.

Δείτε όλα τα gossip για τον Tom Hanks, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 2  εδώ

Ταινίες της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου 2013

Ποιες είναι οι ταινίες που θα δούμε στις οθόνες μας την εβδομάδα που έρχεται;

Ξεκινάμε λοιπόν, με τη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορική ταινία «Captain Philips» από το σκηνοθέτη της ταινίας «Το τελεσίγραφο του Μπορν» Πολ Γκρίνγκρας και τον Tom Hanks. Ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar για τις ταινίες «Forrest Gump» και «Cast Away» Tom Hanks ενώνει τις κινηματογραφικές του δυνάμεις με τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Paul Greengrass, που γνωρίσαμε στις ταινίες «The Bourne Ultimatum» και «The Bourne Supremacy», σε μια συναρπαστική, ηρωική, αληθινή ιστορία. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Captain Phillips διηγείται μια πολύπτυχη ιστορία σύγχρονης πειρατείας που συγκλόνισε την Αμερική το 2009, αφού πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατάληψης αμερικανικού πλοίου που σημειώθηκε τα τελευταία διακόσια χρόνια. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Greengrass υπόσχεται μια αγωνιώδη, αλλά και εκλεπτυσμένη ταινία δράσης για τις σύνθετες επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία μπορεί να ξαναφέρει τον Tom Hanks στα Oscars. Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips και τον Σομαλό ομόλογό του, καθώς και οι δύο θα εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που αφορούν ανθρώπινες ζωές αλλά και οικονομικές δυνάμεις που είναι εκτός του ελέγχου τους. Εδώ η επιβίωση είναι το παν!

 

Η επόμενη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η αισθηματική κομεντί «Don Jon», η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές στα διεθνή βραβεία. Ο Τζον Μαρτέλλο είναι ένας όμορφος παλιομοδίτης. Οι φίλοι του τον αποκαλούν “Don Jon”, λόγω της ικανότητας του να σαγηνεύει τις γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Η Μπάρμπαρα είναι μια πανέμορφη κοπέλα, που μεγάλωσε με καλές ρομαντικές κομεντί, κι ονειρεύεται τη μέρα που θα βρει τον ιππότη της για να φύγουν μαζί στο ηλιοβασίλεμα. Ενάντια στις κοινωνικές φαντασιώσεις και τα όνειρα τους, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την πραγματική οικειότητα, σ’ αυτή την απρόσμενη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Στο cast συναντούμε τους ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ, ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΕΒΙΤ και ΤΟΝΙ ΝΤΑΝΖΑ. Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΕΒΙΤ και ήταν επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Sundance.
 


Μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Βρέχει κεφτέδες» το 2009, αυτήν την εβδομάδα έρχεται στις οθόνες μας το sequel της ταινίας «Βρέχει Κεφτέδες 2», το οποίο κυκλοφορεί και σε 3D για περισσότερη δράση. Η ιδιοφυΐα του εφευρέτη Flint Lockwood επιτέλους αναγνωρίζεται όταν το είδωλό του, Chester V, τον προσλαμβάνει στην εταιρεία The Live Corp Company, μαζί με τους καλύτερους και λαμπρότερους εφευρέτες του κόσμου. Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μέγας εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η κακόφημη μηχανή του -η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό- εξακολουθεί να λειτουργεί παράγοντας μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα "foodimals". Ο Flint και οι φίλοι του αναλαμβάνουν μία ακόμα διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τακόδειλους, γαριδομπαντζήδες, τυραράχνες και άλλα πλάσματα τροφίμων. Μετά την κινηματογραφική έκπληξη «Βρέχει Κεφτέδες» το 2009 έρχεται η συνέχεια με ακόμα πιο απολαυστικούς χαρακτήρες, έξυπνο χιούμορ και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το «Βρέχει Κεφτέδες 2» είναι μια απολαυστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους χάρη στην ξεκαρδιστική της υπόθεση και την εντυπωσιακή της παραγωγή, προσφέροντας ένα πραγματικά χορταστικό θέαμα. Τις φωνές τους δανείζουν οι ΑΝΝΑ ΦΑΡΙΣ, ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΡΑΤ, ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΑΝ και ΝΙΛ ΠΑΤΡΙΚ ΧΑΡΙΣ ενώ κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά αλλά και σε 3D για περισσότερο γέλιο!


Δείτε τα trailers των ταινιών στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 2  εδώ 

CINELOVERS: The NY Project - Αφιέρωμα Brooklyn Bridge


της Ξένιας Κουσινιώρη

Η Γέφυρα του Brooklyn είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης και αποτελεί μία από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  

Ολοκληρώθηκε το 1883 και συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης, Manhattan και Brooklyn, περνώντας πάνω από τον ποταμό East River. Είχε αρχικά σχεδιαστεί από τον διάσημο Γερμανό μετανάστη John  Augustus Roebling, ο οποίος όμως κατά την διεξαγωγή ερευνών για τη γέφυρα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του, όταν ένα πλοίο το συνέτριψε στον πυλώνα και μετά τον ακρωτηριασμό των δακτύλων του, μολύνθηκε από τέτανο και πέθανε. Έτσι επικεφαλής του έργου ανέλαβε ο τριανταδιάχρονος γιος του Ουάσιγκτον. Ο Ουάσιγκτον όμως υπέστη επίσης παραλυτικό τραυματισμό ως αποτέλεσμα της νόσου των δυτών λίγο μετά την έναρξη της κατασκευής στις 3 Ιανουαρίου του 1870 κι έτσι τη γέφυρα ολοκλήρωσε η σύζυγός του Έμιλι Γουάρεν Ρόμπλιν.


Η Γέφυρα του Brooklyn εγκαινιάστηκε στις 24 Μαΐου του 1883. Ο πρόεδρος Τσέστερ Α. Άρθουρ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Φράνκλιν Έντσον διέσχισαν τη γέφυρα και έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο του Brooklyn Σεθ Λόου όταν έφτασαν στον πύργο στην πλευρά του Brooklyn.
Την πρώτη ημέρα, τη γέφυρα διέσχισαν συνολικά 1.800 οχήματα και 150.300 άτομα. Η Έμιλι Γουάρεν Ρόμπλιν ήταν το πρώτο άτομο που διέσχισε τη γέφυρα, η οποία κόστισε περίπου 15,5 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί και τον θάνατο περίπου 27 ανθρώπινων ζωών κατά την διάρκεια της κατασκευής της.
 

Η γέφυρα του Brooklyn, χάρη στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική ομορφιά της, όπως είναι φυσικό, έχει εξιτάρει τη φαντασία μεγάλων παραγωγών και σκηνοθετών του Hollywood, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν  για να ντύσουν κάποιες από τις σημαντικότερες σκηνές στις πολυβραβευμένες ταινίες τους.


The Amazing Spiderman (2012)
Η σκηνή με τον Woody Allen και την Diane Keaton να συζητούν αγναντεύοντας τη γέφυρα του Brooklyn στο ρομαντικό δράμα «Manhattan» το 1979 είναι από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του παλιού κινηματογράφου. Στο σύγχρονο σινεμά, αξίζει να θυμηθούμε τα sequels της σειράς ταινιών «Spiderman» από την πρώτη κιόλας ταινία όπου ο αγαπημένος σε όλους σούπερ ήρωας σώζει την Mary – Jane από τη γέφυρα του Brooklyn που την έχει οδηγήσει το Green Goblin. Και στην τελευταία ταινία όμως «The Amazing Spiderman» το 2012 ο Spiderman σώζει εντυπωσιακά ένα αγοράκι από ένα φλεγόμενο όχημα που κρέμεται από τη γέφυρα του Brooklyn.

Άλλες ταινίες που έχουν πολλές εντυπωσιακές σκηνές γυρισμένες στη γέφυρα του Brooklyn είναι οι «Hudson Hawk» το 1991 με τον Bruce Willis, η σειρά «Sex and the City», η ταινία επιστημονικής φαντασίας «I’m Legend» το 2007 με τον Will Smith, «The Siege» το 1998 με τον Denzel Washington, «Cloverfield» το 2008, «Fantastic Four» το 2005 με το Thing να σώζει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα του Brooklyn και αμέτρητες άλλες.

Δείτε όλα τα gossip για τη γέφυρα του Brooklyn, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 2  εδώ


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας και κινηματογραφικό Riddick Vin Diesel!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Το 1999, όταν ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Τουόχι αναθέτει στον σχετικά άγνωστο ηθοποιό ονόματι Βιν Ντίζελ το ρόλο του δραπέτη κατάδικου Ρίτσαρντ Μπ. Ρίντικ στην τρομακτική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2000, «Απέραντο Σκοτάδι», ούτε ο σκηνοθέτης ούτε ο ηθοποιός γνώριζαν ότι η μικρή αυτή ταινία θα είχε την τεράστια απήχηση που γνώρισε από την κυκλοφορία της. Μετά από αυτήν την επιτυχία, οι δυο τους ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους το 2004 με την θεαματική συνέχεια, «Τα Χρονικά του Σκότους», στην οποία ο ηθοποιός ήταν και παραγωγός. Ο Βιν Ντίζελ παραδέχεται ότι ο στωικός, παρεξηγημένος κακός είναι εδώ και καιρό ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες του. «Ερωτεύτηκα το ρόλο στο χαρτί επειδή ο Ρίντικ είναι ένας καλοδουλεμένος χαρακτήρας και ένας αληθινός αντιήρωας. Ο κόσμος ταυτίζεται με τις δοκιμασίες του και γι’ αυτό έλκονται από εκείνον. Ταυτίζονται με τον προδικασμένο, αποκλεισμένο, εγκαταλελειμμένο και υποτιμημένο, αισθήματα που όλοι έχουμε σε κάποιο βαθμό. Το γεγονός ότι ο Ρίντικ μπορεί να ανταπεξέλθει μέσα από την δράση είναι κάτι που οι άνθρωποι δέχονται ευπρόσδεκτα», λέει χαρακτηριστικά.

Τι δεν ξέρετε για τον Vin Diesel; Πριν γίνει ηθοποιός δούλευε ως προμηθευτής ποτών στη Νέα Υόρκη στα διάσημα clubs Tunnel και Mars, ως πωλητής telemarketing, πωλώντας λάμπες και ως θυρωρός. Μεγάλωσε με την αστρολόγο και ψυχίατρο μητέρα του και τον πατριό του στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης και δεν γνώρισε ποτέ το βιολογικό του πατέρα. Έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Paul Vincent, που είναι συντάκτης κειμένων κινηματογράφου. Όταν ήταν έφηβος, έκανε breakdancing. Ξεκίνησε την καριέρα του όταν τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο οποίος όταν τον είδε στην ταινία «MULTI FACIAL» αποφάσισε να τον επιλέξει για την επόμενη ταινία του, το «SAVING PRIVATE RYAN» στο ρόλο του καταδικασμένου Ιταλο- αμερικάνου Caparzo. Ο Vin Diesel που έγινε μέλος της a-list των ηθοποιών το 2001 μετά την επιτυχία του «FAST AND FURIOUS», ήταν τόσο πεπεισμένος ότι θα γίνει διάσημος που δεν έπαιζε ποτέ τυχερά παιχνίδια ακόμα και όταν δούλευε ως θυρωρός σε casino. Πριν γίνει αναγνωρισμένος ηθοποιός, ο Vin ξεκίνησε στο Hollywood δημιουργώντας τη δική του ταινία καθώς δεν του προσέφεραν ρόλους. Έχει δική του εταιρεία παραγωγής, την One Race Productions, τα Tigon Studios και την δισκογραφική εταιρεία Racetrack Records. Έχει πει σε συνεντεύξεις του ότι του αρέσει η Yoga, το Snow boarding, το Playstation, τα βιβλία κόμικς, οι κλασσικές ταινίες και η Ιταλική κουζίνα.

Ο Vin Diesel ήταν υποψήφιος για να παίξει στο πλευρό του Ben Affleck στην ταινία «REINDEER GAMES» το 2000 αλλά έφυγε από την παραγωγή αμέσως μετά την έναρξη των γυρισμάτων καθώς είχε σημαντικές διαφωνίες με το σκηνοθέτη John Frankenheimer. Τα Revolution Studios τον ήθελαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «HELLBOY» το 2004, αλλά ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro πίστευε ότι ο Ron Perlman ήταν η τέλεια επιλογή για το ρόλο και δήλωσε ότι δεν θα σκηνοθετούσε την ταινία αν ο Perlman δεν ήταν στο cast. Είχε αρχικά επιλεγεί για το ρόλο του φαλακρού δολοφόνου Agent 47 στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της τηλεοπτικής σειράς «Hitman», αλλά τα σχέδια της παραγωγής άλλαξαν και ο Timothy Olyphant πήρε το ρόλο. Αρνήθηκε να υποδυθεί ξανά το ρόλο του Dom Toretto στο sequel «THE FAST AND THE FURIOUS» γιατί δεν του άρεσε η πρώτη ταινία. Φήμες λένε ωστόσο, ότι το υπέρογκο ποσό που ζήτησε ως μισθό για να παίξει στο sequel ήταν αυτό που του στέρησε το ρόλο. Είναι πεπεισμένος ότι ένα sequel της ταινίας «ΧΧΧ» θα ήταν πολύ πιο επιτυχημένο. Τα αφεντικά της General Motors' Pontiac division μάλιστα, εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από τη νέα ταινία δράσης του που σχεδίασαν ένα super αυτοκίνητο για το επόμενο sequel της ταινίας. Οι φακοί επαφής που φορούσε για να παίξει το Riddick στην ταινία «PITCH BLACK» το 2000 δεν έβγαιναν μετά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων και χρειάστηκε να περάσουν 3 ώρες για να έρθει ειδικός στο χώρο. Τέλος, ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Matt Murdock/Daredevil, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Ben Affleck.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με την Maria Menounos
«Δεν πρόκειται ποτέ να βγω σε ένα εξώφυλλο περιοδικού όπως κάνουν άλλοι ηθοποιοί. Ακολουθώ την τακτική της σιωπής όπως οι Harrison Ford, Marlon Brando, Robert De Niro και Al Pacino», λέει χαρακτηριστικά για την προσωπική του ζωή. Είχε ένα φλερτ με την αμφιλεγόμενη ηθοποιό και reality-TV star Anna Nicole Smith γιατί λέει ότι πάντα του άρεσαν τα αστέρια του trash. Είχε σχέση με την Ελληνίδα Maria Menounos, όταν αυτή ήταν δημοσιογράφος στο Entertainment Tonight, την οποία μάλιστα λένε ότι κυνηγούσε αδυσώπητα μέχρι να κάνουν σχέση.

Με την Michelle Rodriguez
Γύρω στο 2001, ο Vin Diesel έβγαινε με τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Fast and Furious» και κινηματογραφική Λέτι Michelle Rodriguez.






Με την οικογένειά του
Σήμερα έχει σχέση με το μοντέλο από το Μεξικό και μητέρα των 2 παιδιών του, Paloma Jimenez.









Δείτε όλα τα gossip για τον Vin Diesel, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 1  εδώ 


About Time

Η τελευταία ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η ρομαντική κομεντί «About Time» ή «Όσα φέρνει ο Χρόνος», όπως κυκλοφορεί στη χώρα μας από το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ρίτσαρντ Κέρτις, που γνωρίσαμε στις ταινίες «Αγάπη Είναι», «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και «4 Γάμοι». Ένας νεαρός, ασκούμενος δικηγόρος, μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει, από τον πατέρα του που του το εκμυστηρεύεται, ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει. Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι’ αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά. Όμως, αυτό το ταξίδι, παρά τα δώρα που φέρνει, δεν είναι πάντα ευχάριστο ή εύκολο, ούτε πανάκεια για κάθε λύπη ή απογοήτευση που αναπόφευκτα προκύπτουν στη ζωή… Στο cast συναντούμε τους ΡΕΙΤΣΕΛ ΜΑΚ ΑΝΤΑΜΣ, ΤΟΜ ΧΟΛΑΝΤΕΡ, ΜΠΙΛ ΝΑΙ, ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ και ΝΤΟΝΑΛ ΓΚΛΙΣΟΝ. Μια ρομαντική κομεντί από τον ειδήμονα του είδους Ρίτσαρντ Κέρτις που συνδυάζει με μοναδική γλυκύτητα έρωτα, δεύτερες ευκαιρίες και επιστροφή στο χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο καθημερινά, δίχως πρόβα.

Δείτε το trailer της ταινίας στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 1  εδώ 

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:


Riddick

H πρώτη ταινία που κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα είναι η περιπέτεια φαντασίας «Riddick». Ο Riddick έχει εγκαταλειφτεί ως νεκρός σε έναν πλανήτη που τον ψήνει ο ήλιος και φαίνεται να είναι ακατοίκητος. Σύντομα, όμως, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για τη ζωή του ενάντια σε ξένα αρπακτικά πιο θανατηφόρα από όποιον άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει είναι να ενεργοποιήσει ένα φάρο έκτακτης ανάγκης και να ειδοποιήσει μισθοφόρους που έρχονται γρήγορα στον πλανήτη σε αναζήτησή του. Το πρώτο πλοίο που φτάνει φέρει μια νέα γενιά μισθοφόρων, πιο θανατηφόρους και βίαιους, ενώ το δεύτερο έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο του οποίου η καταδίωξη του Riddick είναι υπόθεση προσωπική. Με το χρόνο να τελειώνει και μια καταιγίδα να φαίνεται στον ορίζοντα, από την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, οι κυνηγοί του δεν θα αφήσουν τον πλανήτη χωρίς το κεφάλι του Riddick ως τρόπαιο τους. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Τουόχι ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Vin Diesel, ΚΑΡΛ ΟΥΡΜΠΑΝ, ΚΕΪΤ ΣΑΚΧΟΦ και ΝΤΑΝΙ ΜΠΛΑΝΚΟ ΧΟΛ. Η επιβίωση είναι η εκδίκησή του.

Δείτε το trailer της ταινίας στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 1  εδώ 

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:

CINELOVERS: The New York Project!

Η νεράιδα των Η.Π.Α., η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, η πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη, το πρώην «Νέο Άμστερνταμ» ή το Μεγάλο Μήλο, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται μία από τις πιο ισχυρές και εντυπωσιακές πόλεις του κόσμου,
η Νέα Υόρκη!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Με θέα το Brooklyn
Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτήν την πόλη; Έχει αποτελέσει ήδη από πολύ παλιά και συνεχίζει να αποτελεί έως και σήμερα τη μούσα χιλιάδων μεγάλων σεναριογράφων και σκηνοθετών του Hollywood, οι οποίοι επέλεξαν τη μοναδική αρχιτεκτονική και την αξεπέραστη ομορφιά της ως φόντο για τις ταινίες τους. Και γιατί όχι μιας και η πόλη αυτή εξιτάρει τη φαντασία κάθε καλλιτέχνη και αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτεχνική δημιουργία. Το Central Park, η μαγευτική γέφυρα του Brooklyn, τα πολυάριθμα καταπράσινα πάρκα και οι πλατείες της, τα κτήρια των δικαστηρίων, η Wall Street ή αλλιώς Ο Δρόμος του Φράγματος, τα μουσεία της, το Άγαλμα της Ελευθερίας, η Fifth Avenue, η Metropolitan Opera, η σχολή χορού Julliard, η Times Square και ολόκληρο το Manhattan έχουν ντύσει χιλιάδες επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τα Φιλαράκια» αλλά και μεγάλες παραγωγές του Hollywood, κάποιες εκ των οποίων και βραβευμένες με Oscar, είτε ρομαντικές, όπως το «New York I Love You», είτε επιστημονικής φαντασίας, όπως τα «Spiderman» και «The Dark Knight», είτε περιπέτειες, όπως η «The Wolf of Wall Street», είτε χορευτικές, όπως οι «Step Up» και «Street Dance», είτε κωμωδίες, όπως το «The Other Guys», είτε ταινίες τρόμου, όπως το «2012» είτε τέλος κινούμενα σχέδια όπως «Τα Στρουμφάκια». Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουμε δει να καταστρέφεται εντυπωσιακά από σεισμούς, επιδημίες ή επιδρομές εξωγήινων, ρομπότ και τεράτων. Και πραγματικά περπατώντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα, σου έρχονται στο μυαλό τόσες εικόνες από ταινίες του Hollywood που νιώθεις σαν να είσαι μέρος μιας από αυτές, είτε ρομαντικής, είτε φαντασίας, είτε τρόμου, είτε κωμωδίας.
Αυτή είναι φίλοι μου η Νέα Υόρκη, η πόλη της τέχνης και του κινηματογράφου. Η πόλη που σε παρασύρει να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και να δημιουργήσεις!

Η Νέα Υόρκη αποτελεί ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Εκεί βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και παλιότερα οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που καταστράφηκαν κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, το άγαλμα της ελευθερίας και το Κτήριο Empire State. Η πόλη είναι φημισμένη για τους ουρανοξύστες της και τις πολλές συνοικίες της, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη ελληνική συνοικία της Αστόρια. Αποτελείται από 5 μεγάλα διαμερίσματα, τα γνωστά ως boroughs, το καθένα από τα οποία αποτελεί μια ξεχωριστή κομητεία, το Queens που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή της Νέας Υόρκης και εκεί βρίσκονται και τα 2 μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το La Guardia και το JFK Airport. Το Bronx είναι το μοναδικό τμήμα της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στην ενδοχώρα και όχι πάνω σε νησί ενώ ονομάστηκε έτσι από έναν Σουηδό μετανάστη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άποικος σε αυτή την περιοχή. Το Brooklyn έχει 2.400.000 κατοίκους και είναι το πολυπληθέστερο τμήμα της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πόλης και συνδέεται με το Μανχάταν με τη φημισμένη γέφυρα του Brooklyn. Το Staten Island έχει μόνο 500.000 κατοίκους. Τέλος, το Μανχάταν έχει περίπου 1.600.000 κατοίκους και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Η.Π.Α. Ουσιαστικά αυτή η περιοχή αποτελείται από 4 νησιά συνολικά: το ίδιο το Μανχάταν, που είναι μακράν το μεγαλύτερο, το μακρόστενο Roosevelt Island, το Ward's Island και το Governors Island. Η Νέα Υόρκη διαθέτει πολλά αξιοθέατα, περίπου 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και 17.000 εστιατόρια. Η πόλη θεωρείται πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Γιατί όμως η καρδιά της πόλης ονομάστηκε Manhattan;

Το όνομα του Μανχάταν προέρχεται από τη λέξη Μάννα-Hata, όπως αναγράφεται στο ημερολόγιο του Robert Juet το 1609. Ο Juet ήταν Άγγλος αξιωματικός στο πλοίο με όνομα Half Moon του θαλασσοπόρου και εξερευνητή Henry Hudson, τον οποίο ακολούθησε σε 3 ταξίδια την δεκαετία του 1600. Ένας χάρτης του το 1610 αναφέρει το όνομα Manahata δύο φορές, περιγράφοντας έτσι τόσο την δυτική όσο και την ανατολική πλευρά του Μαυρίκιου ποταμού, ο οποίος αργότερα ονομάστηκε Hudson River, από το όνομα του εξερευνητή. Η λέξη «Μαναχάτα», που αργότερα έγινε "Μανχάταν" έχει μεταφραστεί από τη γλώσσα των Ινδιάνων ως "το νησί με τους πολλούς λόφους".
Αυτό που πραγματικά αξίζει να σας πω για το Μανχάταν είναι ότι ένας από τους πιο επικρατέστερους μύθους στην αμερικανική ιστορία είναι ότι οι Ινδιάνοι της Αμερικής στις αρχές του 1600 έκλεισαν τη χειρότερη συμφωνία της ζωής τους, πουλώντας στους Ευρωπαίους εξερευνητές ολόκληρο το νησί του Μανχάταν, το οποίο τα τελευταία χρόνια κοστίζει κατά μέσω όρο $1000 το τετραγωνικό για μόλις $24, τα οποία μάλιστα δεν πήραν σε μετρητά αλλά σε χάντρες και άλλα μπιχλιμπίδια.


Σήμερα στο Μανχάταν βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο πανύψηλοι ουρανοξύστες. Το 1902 χτίστηκε ο πρώτος ουρανοξύστης, ενώ κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα κατασκευάστηκαν ουρανοξύστες γοτθικού και Αρ Ντεκό ρυθμού, όπως το κτήριο της Chrysler το 1930, ενώ το 1931 κατασκευάστηκε το Empire State Building, που αποτελούσε το ψηλότερο κτίριο στο κόσμο για πάνω από 40 χρόνια.

Δείτε όλα τα gossip για το Manhattan, φωτογραφίες και videos από τη Νέα Υόρκη και στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 1  εδώ