Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τι έγινε φέτος στην 86η Απονομή των βραβείων Oscar;

της Ξένιας Κουσινιώρη

 86 χρόνια και χιλιάδες καλεσμένους μετά την πρώτη απονομή των βραβείων Oscar το 1929, η 86η απονομή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Μαρτίου για ακόμα μια χρονιά στο Dolby Theater ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πολλοί star του Hollywood έλαμψαν, πολλές στιλιστικές εμφανίσεις ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί ενώ η Ellen De Generis πήρε τα σκήπτρα από τον Seth MacFarlane στο ρόλο του οικοδεσπότη της 86ης απονομής των βραβείων.

Στο ουσιαστικό κομμάτι της βραδιάς, εκείνο των βραβεύσεων, η βραδιά κύλησε με ιδιαίτερες εκπλήξεις. Tα «American Hustle» και «Ο Λύκος της Wall Street» δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο βραβείο ούτε ο πρωταγωνιστής Leonardo DiCaprio παρά την ιδιαιτέρως ρεαλιστική ερμηνεία του. Το αδιάφορο «Gravity» συγκέντρωσε 8 Όσκαρ, κυρίως σε κατηγορίες που αφορούν τα τεχνικά μέσα, ενώ έλαβε και το Όσκαρ σκηνοθεσίας ενώ το «Dallas Buyers Club» 3, με τον Matthew McConaughey και τον Jared Leto να βραβεύονται για τις θεαματικές μεταμορφώσεις και ερμηνείες τους.

Ο Jared Leto παραλαμβάνει το βραβείο β' αντρικού ρόλου
Στην ομιλία του μάλιστα ο Λέτο έκανε αναφορά στην Ουκρανία και τη Βενεζουέλα, ενώ αφιέρωσε το βραβείο σε όσους παλεύουν για το δικαίωμα στη ζωή. Η Cate Blanchett για το «Blue Jasmine» και η Lupita Nyong'o για το «12 years a slave» ξεχώρισαν στις κατηγορίες καλύτερου α' και β' γυναικείου ρόλου, τα βραβεία σεναρίου κατέληξαν στο «Her» και το «12 years a slave» και το τελευταίο ήταν εκείνο που απέσπασε τελικά και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, όπως είχε προβλέψει από την αρχή της βραδιάς η Ellen DeGeneres λέγοντας: «Ή που θα πάρει το Oscar καλύτερης ταινίας το “12 Years a Slave” ή που είστε όλοι ένα μάτσο ρατσιστές». Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το βραβείο για το Καλύτερο makeup και χτενίσματα πήγε στο «Dallas Buyers Club», για την Καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση στο «The Great Gatsby», για την Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στην «Τέλεια Ομορφιά» ενώ το Oscar για το Καλύτερο τραγούδι κέρδισε το Let It Go της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Frozen», η οποία κέρδισε και το Oscar καλύτερης ταινίας στην κατηγορία της. Το Oscar για το Καλύτερο ντοκιμαντέρ κέρδισε το «20 Feet From Stardom» ενώ αυτό για τα Καλύτερα κοστούμια κέρδισε η Catherine Martin για το «The Great Gatsby».

Στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς πρωτοστάτησαν οι U2 με το τραγούδι «Ordinary Love». Ακολούθησε η εκπληκτική Pink που τίμησε την 75η επέτειο της δημιουργίας του «The Wizard Of Oz». Η Ακαδημία και φέτος τίμησε με ένα «In Memoriam» βίντεο όσους συντελεστές και ηθοποιούς έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, μεταξύ των οποίων και τους Phillip Seymour Hoffman και Paul Walker. Τέλος, η βραδιά κατακλύστηκε και φέτος από σαρκαστικές στιγμές, όπως τη στιγμή που η Ellen ντύνεται νεράιδα του «Μάγου του Οζ» ή αυτή που μοιράζει μαζί με τον Brad Pitt πίτσα στους καλεσμένους της βραδιάς.


Τέλος, στο στιλιστικό κομμάτι της βραδιάς ξεχωρίσαμε την Cate Blanchett με τουαλέτα Giorgio Armani, Lupita Nyong’o με Prada, τη Sandra Bullock με μπλε τουαλέτα Givenchy, την Jennifer Lawrence με Dior, την Angelina Jolie με Elie Saab και την Viola Davis με τουαλέτα Escada.





Δείτε τα πάντα για την 86η Απονομή των βραβείων Oscar, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες που κέρδισαν στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 18  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου