Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας Mathieu Amalric που θα δούμε στο θρίλερ "Ο Έρωτας είναι το τέλειο έγκλημα"!

της Ξένιας Κουσινιώρη

 Ο Γάλλος ηθοποιός Mathieu Amalric είναι περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του ως ο κεντρικός κακός Dominic Greene στην ταινία του James Bond «Quantum of Solace» το 2008 στο πλευρό του Daniel Craig. Αξιοσημείωτος ρόλος του επίσης ήταν και αυτός του Louis που ερμήνευσε στο θρίλερ του Steven Spielberg «Munich» το 2005 στο πλευρό των Eric Bana και Daniel Craig. Ο ηθοποιός κέρδισε επίσης διθυραμβικές κριτικές για το ρόλο του στην ταινία «The Diving Bell and the Butterfly». Η πρώτη ταινία του, η οποία μάλιστα τον έκανε διάσημο ήταν το ρομαντικό δράμα «Ma Vie Sexuelle ή My Sex Life...or How I Got Into an Argument» το 1996, η οποία μάλιστα του χάρισε το βραβείο Cesar καλύτερου ηθοποιού, το αντίστοιχο γαλλικό των Oscar. Πρόσφατα τον είδαμε να υποδύεται τον Serge στην ταινία «The Grand Budapest Hotel» παρέα με ένα all-star cast ενώ προσεχώς θα πρωταγωνιστήσει ως Pierre στην Γαλλική κομεντί «If you don’t, I will», που θα δούμε στις οθόνες μας μέσα στο 2014. Ο Mathieu Amalric εκτός από ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, το κωμικό δράμα «On Tour» ή «Τουρνέ στο Παρίσι», που είδαμε το 2010, στην οποία μάλιστα και πρωταγωνίστησε του χάρισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Και για πες...

Τι δεν ξέρετε για τον Mathieu Amalric; Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1965 στο Neuilly-sur-Seine, ένα προάστιο του Παρισιού. Οι γονείς του, Jacques Amalric και Nicole Zand είναι δημοσιογράφοι. Ο πατέρας του γράφει στις γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Libération και η μητέρα του είναι κριτικός λογοτεχνίας στη Le Monde. Η μητέρα του είναι Πολωνή, από Εβραίους γονείς, η οποία μετακόμισε στη Γαλλία με το ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ηθοποιός διδάσκει υποκριτική στη La Femis, την Εθνική σχολή κινηματογράφου της Γαλλίας.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Ο Mathieu Amalric ήταν παντρεμένος με την Γαλλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Jeanne Balibar, με την οποία έχει δύο γιους ενώ έχει ακόμα ένα παιδί με την τωρινή κοπέλα του, συγγραφέα, με την οποία μένει στο Belleville του Παρισιού.




Λίγα λόγια για την ταινία...

"Ο Έρωτας είναι το τέλειο έγκλημα"

Με φόντο τις υπέροχες χιονισμένες βουνοκορφές, κάπου μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας, συναντάμε τον Μαρκ, ένα σαραντάρη καθηγητή λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Λωζάννης. Ο Μάρκ, ο οποίος ζει με την αδερφή του σε ένα τεράστιο απομονωμένο σαλέ, δεν μπορεί να κρατήσει τον εαυτό του μακριά από ερωτικές περιπέτειες με τις νεαρές μαθήτριές του.
Όταν όμως η τελευταία του νεανική κατάκτηση εξαφανίζεται εντελώς ξαφνικά, ο πρωταγωνιστής μας θα έρθει αντιμέτωπος με την θετή της μητέρα, η οποία επισκέπτεται το κολέγιο για να ανακαλύψει τις πτυχές της ζωής της κόρης της. Και τότε η κατάσταση θα πάρει μια περίεργη τροπή… Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Φιλίπ Τζιάν “Incidences” τα αδέρφια Ζαν-Μαρί και Αρνό Λαριέ δημιουργούν κάτι παραπάνω από ένα αισθηματικό θρίλερ με Χιτσκοκικά στοιχεία.


Δείτε όλα τα gossip για τον Mathieu Amalric, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 19


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου