Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Zero Dark Thirty


Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η ιστορική ταινία από τη βραβευμένη με Oscar σεναριογράφο και σκηνοθέτη του «The Hurt Locker» Catherine Bigelow με τίτλο «Zero Dark Thirty», η οποία έχει κερδίσει 5 υποψηφιότητες για Oscar στη φετινή απονομή. Το κυνήγι για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, απασχόλησε τον κόσμο και δύο αμερικανικές προεδρικές κυβερνήσεις, για περισσότερο από μία δεκαετία. Όμως, τελικά, χρειάστηκε μια μικρή, ελίτ ομάδα πρακτόρων της CIA για τον εντοπισμό του. Κάθε ενέργεια της αποστολής τους καλύφθηκε με μυστικότητα. Αν και κάποιες λεπτομέρειες δημοσιοποιήθηκαν από τότε, πολλά από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης των μυστικών υπηρεσιών-συμπεριλαμβανομένου και του βασικού ρόλου που διαδραμάτισε η ομάδα- μεταφέρονται στην οθόνη για πρώτη φορά στη συναρπαστική νέα ταινία από το βραβευμένο με Όσκαρ δίδυμο Κάθριν Μπίγκελοου και Μαρκ Μπόαλ.

Η περιγραφή τους στο ανθρωποκυνηγητό και τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν, παραστατική αλλά και πιστή στα γεγονότα, μεταφέρει τον θεατή στο επίκεντρο της εξουσίας και στην πρώτη γραμμή αυτής της ιστορικής αποστολής, με αποκορύφωμα στις ειδικές επιχειρήσεις της επίθεσης σε ένα μυστηριώδες οίκημα σε προάστιο του Πακιστάν. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το “Zero Dark Thirty” από άλλες αναφορές είναι η προετοιμασία για την επιδρομή. Το κυνήγι για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο εξ αρχής και δεν επέζησαν όλοι οι Αμερικανοί πράκτορες. Κάποιοι ειδικοί της υπηρεσίας πληροφοριών πίστευαν πως η αποστολή ήταν αδύνατο να έλθει σε πέρας, αλλά μια ομάδα αποφασισμένων αναλυτών και ανακριτών αψήφησε τις αντιξοότητες και τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Για πρώτη φορά, ο αγώνας τους να εντοπίσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, παρουσιάζεται με ενθουσιώδεις, άμεσες και αυθεντικές λεπτομέρειες.

Το «Zero Dark Thirty», το οποίο πρόκειται περί στρατιωτικού όρου για το σκοτάδι της νύχτας καθώς και για τα 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μια ώρα που η Ομάδα Seal του Ναυτικού πάτησε το πόδι της στο οίκημα, σηματοδοτεί την πιο φιλόδοξη παραγωγή της Κάθριν Μπίγκελοου μέχρι σήμερα. Στον πυρήνα της, η ταινία δίνει μια κινηματογραφική ερμηνεία σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα αλλά λιγότερο γνωστά γεγονότα της σύγχρονης εποχής από δύο δημιουργικούς καλλιτέχνες οι οποίοι προκαλούν τον εαυτό τους να αγγίξει τα όρια της τέχνης τους. Τα γεγονότα έχουν αναπαρασταθεί με πίστη στα γεγονότα, με γυρίσματα στο ίδιο το Πακιστάν, τοποθετώντας τον θεατή στο κέντρο της δράσης. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία τόσο βαθυστόχαστη και προκλητική όσο καθηλωτική και αληθινή. Στο cast συναντούμε τους ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΜΙΡΕΖ, ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ, Jessica Chastain, ΚΑΙΛ ΤΣΑΝΤΛΕΡ, ΤΖΟΕΛ ΕΝΤΓΚΕΡΤΟΝ και ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΕΛ. Το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία.

Δείτε το trailer της ταινίας και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 101  εδώ

Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:


The Sessions - Μαθήματα Ενηλικίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου